Tuesday, November 5, 2013

Selamat Tahun Baru

3 comments

SALAM MAAL HIJRAH 1435 H (Pic x update tu)

Selamat Tahun Baru untuk semua !!

TAHNIAH utk Ustaz Mohd Azam di atas kemenangan dlm Pilihan Raya Kecil Dun Sg.Limau... Kemenangan di Tahun Baru. Alhamdulillah.

I'm Grad !!! Master Holder #

1 comments
Happy Day
5 Oktober 2013 akhirnya bergelar seorang graduan Sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional di UTHM. Selama 1 tahun setengah atau 3 semester menuntut ilmu di UTHM. Pelbagai cabaran dan dugaan y ditempuh sebagai seoarang isteri, ibu, pelajar dan anak. Memang banyak pengorbanan yang dilakukan sepanjang ini.

Penguat Semangat Saya

Terima kasih Ya ALLAH Kau telah kurniakan seorang suami yang sangat memahami, sangat sabar dengan kerenah isterinya, sanggup berkorban tak kira dari segi masa dan wang ringgit. Terima kasih en. suami saya yang sentiasa memberi semangat ketika saya hampir putus asa membuat Projek Sarjana...sentiasa memberi nasihat dan galakan... Tak dapat diungkap perasaan ni untuk segala pengorbanan kamu syg.

Utk anakku, Dhia Raudhah..terima kasih mmberi kerjasama y baik sejak kamu 5 bulan lagi ketika mama mengambil keputusan utk sambung belajar... terima kasih memahami keadaan mama sebagai seorang pelajar. Mama sentiasa doakan anak mama ni belajar sampai ke menara gading spt ayah dan mama yee.... Love u so much Dhia.

Terima Kasih juga untuk mak dan ayah yg byk membantu spenjg 3 sem pembelajaran di UTHM... Pengorbanan dan penat lelah mnjaga Dhia yg makin hari makin banyak akal nye... Terima kasih mak & ayah... jasa kalian berdua x mampu dibalas.. yaya dah bangga kan mak dan ayah sehingga ke tahap ini. Alhamdulillah...


Lastly, utk kawan2 seperjuangan, TAHNIAH kita semua dah Grad !! hehhe... harap bertemu lagi jika panjang umur. Doakan kejayaan mndapat pekerjaan y diidamkan selama ni bersama-sama.



Monday, November 4, 2013

Guru KGSK

0 comments
Assalamualaikum

Hai all, sepanjang tahun 2013 ni sgt busy dgn kehidupan seharian yg penuh dgn pancaroba. Pelbagai dugaan, cabaran, ujian yang dilalui dari April - Oktober. Segala yg dirancangkan oleh ALLAH sgt bermakna utk aku..sgt bersyukur diberi rezeki dan diberi peluang untuk berkhidmat sbg guru KGSK (kumpulan guru simpanan kebangsaan) di SMK Munshi Sulaiman BP
Alhamdulillah. Walaupun dari skola lg aku x pnh suka pd skola tu sbb rasanye smua tau history skola tu, tp, aku abaikan perasaan tak suka tu demi utk mndpt pengalaman. Yeee... aku akui pengalaman yg sgt bermakna, sgt mencabar y aku rasa spnjg aku berkhidmat di skola trsebut.

Pemulaan aku dan Erin mncari kerja, mohon mcm2 skola, alhmdulillah dpt sokongan y kuat dr pengetua SMKMS ni dan nama dihantar ke PPD. 8 April 2013 aku dilantik dan harus melapor diri di skola. YeayYy... sgt suke... hihi... 9 April 2013 aku dh de kelas, aku diberi kelas mengajar Amalan Bahasa Melayu kelas Peralihan. Sgt mencabar dan menguji kesabaran aku bile aku ajar kelas smuanye bdk cina.. 

Ni laa kat kelas peralihan...mesti kne penuh 1 papan putih ni, kalo x diorg da siap bising bagai nk rak...stress...ade gk tgh ajar diorg main ceper... eh... sukati je..langsung x reti nk hormat cikgu. (latihan cikgu jgk kne bg jwpan, nama nk wt sndiri x de makna nye !!)

Ya ALLAH, diorg x fhm bahasa melayu, pastu bnde simple pon x tau.. pelik la, tak kn buat ayat guna perkataan *pokok* pon x reti. Sabar jek la.. seminggu je aku pegang kelas peralihan dan selepas tu aku diberi tugas baru utk ajar B.Melayu form 1 dan Geografi F.2... Total hours per week 29jam..perghh... penat weh... PBS lg... Utk subjek geografi aku ajar 2 kelas pandai dan 1 kelas sederhana... boleh la... x kire la kelas mana y pasti budak2 smua *Banyak cakap* *banyak menganjing* eh.. eh...slmt aku ni penyabar... aku x reti nk marah2, tp, bile aku betol2 marah diorg x de nye takut...Selamat ade rotan... dpt la rotan tangan diorg klo degil / malas.

Aku ditamatkn perkhidmatan pd 6 Julai 2013.. Sedih juga rasa. Terasa sayang pon ade. Rasa risau lepas ni aku nk kje mana. So, aku decide spnjg bulan puasa aku fokus pd anak aku, nk rest kan diri aku sbb kes GUGUR awal Jun hr tu. HmMm... 

28 Ogos 2013 aku dpt panggilan telefon daripada pihak PPD BP y bertanyakan pd aku msih berminat utk berkhidmat sbg guru KGSK di SMK Munshi Sulaiman. Ye..aku ckp la aku msih berminat mmndgkn aku lom dpt kje dr mana2 kan.. jd aku diarahkn lapor diri 2 September 2013.. Hah !! kali ni aku ajar peralihan subjek Amalan B.Melayu dgn Pendidikan Seni Visual F.2... hahah.. PSV?? boleh ke? padahal aku x berseni langsung...tp, alhmdulillah dipermudahkn urusan. terima kasih Cikgu Hazira y byk tolng ajar aku mcm2 ttg PSV. Ade PBS juga PSV ni.. layan je laaa.... 31 Oktober 2013 aku dah ditamatkn kontrak KGSK... huhu..kejap je... tak pe..kejap pon tetap pengalaman kan...

Bulan 4-6 aku agak lincah juga smpai aku x jaga kandungan aku, aku terlalu semangat nk mendidik, tp, malangnya kebanyakan pelajar2 bukan nk bersungguh2 blajar. Sampai la 1 Jun 2013 aku keguguran. Ya ALLAH,.. sakit sgt rasa.. sedih apatah lg. Tp, nk buat camne, bukan rezeki aku dan suami utk peroleh anak pd waktu tu. Aku redha. Kebetulan masa tu cuti sekolah pertengahan tahun, jd aku dpt laa rest slps keguguran.

Awal September aku dpt tahu aku mengandung lagi. Alhamdulillah ALLAH beri lagi kami rezeki anak. Aku akan jaga sebaik mungkin. Jadi, moral of da story, aku x de nk beriye sgt mengajar budak peralihan y already malas, agk kurng ajar tu..jd aku ajar mana y mampu...x larat da lg aku nk jerit2 marah2 suruh diorg buat kje, suruh diorg diam atau sbg nye... so, aku kne cari jalan supaya kandungan aku selamat. HiHihi... 

Now da tamat perkhidmatan KGSK ni, apa ye aku nk wt d November-December ni? errr... err... No idea! pape pon aku akn terus dan terus apply kje kat mana2 jee as pendidik. Harap tahun depan ade rezeki kerja utk aku. Moga dipermudahkan urusan aku pada hari2 akan datang. Amin...

Untuk pelajar2 SMK Munshi Sulaiman, teruskan usaha untuk mencapai kejayaan. Amin..Amin..Amin...

Masa ni sambutan Hari Raya di SMKMS... hensem2 kan budak2 ni.. huhu....
*** nak sambung PHD tp kne cari universiti mana nk taja ni... hihi... means kne apply mnjadi tenaga pengajar. Tu je salah satu cara utk realisasikan impian aku ***


Promote~ Pillow_Handmade

3 comments
Salam...

Alhamdulillah masih hidup lg blog saya y dah lama bersawang ni.. x de masa betul nk menaip sejak2 jd mama mithali ni.. hihi.. neway, hari ni juz nk promote satu page berkaitan pembuatan tangan ni... sgt comel okeh...




Kawan2, sila lah ke like page FB  Fynfiniey Handmade and do visit http://fynhandmadepillow.blogspot.com/ Leh order mcm2 jenis pillow dr pelbagai bentuk / saiz / warna or whtever ikut citarasa anda... leh buat gift pd special one or utk anak-anak k.. so cute.... saya pon akn order utk anak saya ni... so cute...

Yang ni saya sgt suka... sbb comel
Jgn segan2 order... actually fyn ni my best cousin since kecik2 lg, so, utk support die pnye bisness, saya akn cuba juga laa utk promote bisness die ni... 

Set tilam and bantal utk newborn.. cute kan...


#Rasanya lps ni nk start balik laaa berBLOGging ni... sbb da x de kje... nt sy akn summary kn sebelum2 ni pnye cerita ye.... daaa...



Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template