Saturday, September 29, 2012

0 comments
Alahmdulillah

masih diberi kesihatan yg baik utk mengupdate blog ni..

rse nye dh hampir 3 bulan blog ni terkubur gtu jee...dan rasa nye ramai yg dah lupakan blog ni...

al-maklumlah busy memanjang spnjang tempoh latihan mengajar di Politeknik merlimau Melaka...

2 bulan spnjng politeknik merlimau mmg sgt memberi pendedahan dalam dunia pendidik... memberi byk pengalaman dan lebih banyak mengajar erti kesabaran dalam mendidik... baru kini aku fhm betapa susahnye dlm mendidik pelajar... kesian cikgu2 skolah aku yg sabar melayan kerenah aku time skolah tu...

Neway, utk pengalaman dan cerita2 spnjg Latihan Mengajar ni akan di update di entri lain...

ni pon saje jeeee...hehehe... sambil melayan anak yg semakin mmbesar...now, die tgh dok menari2 lagu gagnam style... ouchhh.. gagnam style okeh ! ni 1 lg pengaruh dunia barat... huh... x pe, selagi kte pantau die insyaALLAH x terikut mana nye...
en.hubby siap ckp.."kan bagus kalau anak ayah ni mengaji dari menari2 ni.." hehe.. insyaALLAH wahai ayah...menari ni suke2 jeee... ehhee...

ok... ni lah anak saya yg dah besar tinggi panjang smua nyee laaa...
yg pasti dulu sgttt BENCI PADA KERITING...now ! amik... anak sy rmbut keriting okeh.... slamat tetap cute... ;-p


SEMAKIN COMEL KAN DIE...!! hehehe

Nilai Persahabatan

0 comments

1. Persahabatan adalah satu satunya pintu kebebasan kita.Banyak perkara yang tak dapat kita nyatakan kepada isteri sekali pun,tetapi dapat dinyatakan kepada sahabat.Persahabatan yang jujur adalah salah satu tangga kenaikan.

2. Supaya beroleh sahabat,hendaklah diri sendiri layak buat disahabati orang.

3. Sahabat mu suka pada mu, tetapi tidaklah tiap tiap orang yang suka kepada mu itu adalah sahabat mu.

4. Kesenangan hidup mu adalah memperbanyak teman,tetapi bukti persahabatan yang setia ialah diwaktu kesukaran.

5. Yang semulia mulia kewajipan bersahabat ialah mengetahui kehendak dan kemahuan sahabat mu sebelum dikatakan.Dan perkenankan permintaannya sebelum dimintanya.

6. Kalau mempunyai banyak sahabat, janganlah jadi sahabat untuk seorang sahaja.

7. Kalau sahabat mu tertawa,hendaklah dikatakan apa sebab dia senang , kalau sahabat mu menangis,engkau mesti periksa apa sebab dia susah.

8. Jika engkau memberi sesuatu pada sahabat mu,bererti memberikan kepada diri mu sendiri.

9. Pengubat jerih manusia adalah dua: pertama: Iman kepada Allah, kedua: Percaya kepada sahabat.

10. Bila orang telah merasa dirinya besar,dia lupa akan salahnya,hanya sahabat yang setia yang sanggup membuka matanya.

11. Kalau sahabat mu telah banyak menyelidiki keadaan engkau, bukanlah buat diampuninya.

12. Teman yang 'berudang disebalik batu' adalah seumpama anjing ditepi jalan,yang ditujunya hanya tulang yang akan dilemparkan kepadanya,bukan tangan yang melemparkan tulang itu.

13. Cemburu perempuan kepada perempuan,memutuskan tali persahabatan.

14. Bila seorang perempuan telah sudi menghulurkan tangan persahabatan, alamat umur mu telah lepas dari zaman bercinta.
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template