Tuesday, January 31, 2012

CNY Holiday_Melaka


24 Januari 2012


SAYA SAYANG ANAK SAYA SANGAT-SANGAT


Alhamdulillah selesai percutian saya dan family mertua saya di Mersing, kini giliran saya bercuti bersama family saya. Hehe.. siap ikot turn. Kami berholiday di Melaka, 1st place ktorang g berkelah di Pantai Puteri. Saya juga tidak berkesempatan utk mandi pantai memandangkan Dhia masih kecik n kne jaga die yg skrg semakin aktif ni...


Suasana kat Pantai Puteri aman je, cuaca pon agak cerah dan sesuaii sgt tuk berkelah, mmg byk laa family lain dtg utk berkelah, macam2 ragam dan aksi mereka, ade yang berkelah bawak durian lg...wow...sedapPp... ade sang ibu yang menyusukan anak sambil baring dan tertido...adoyy... betul2 slumber laaa makcik tuh... then ragam kanak2 yg merengek nk mndi pantai dan x lupe juga ragam adik2 saya yang main air smpai habis seluar jeans die penuh pasir.. yang bersihkan saya gak !! sabar aje...

Thankz my mom coz masak2 tuk perkelahan ni. Selepas berkelah di pantai Puteri, kami nk ke banda Hilir... Dhia masih dengan ligatnye dlm kereta, x nk tdo...excited agknye sbb berjalan2...

MY FAMILY...MY SOUL...



Jalan agak sesak sbb cuti kan, then ramai laa pengunjung dan pelancong yg ke Melaka bandaraya Bersejarah ni. Hmmm... kami sesat okey !! rasa nye 3-4 kali ktorg dok pusing2 jalan yang sama... my dad bengang jee asyik termasuk lorong jalan yg salah...ktorg asyik termasuk ke kawasan JONKER WALK... situ terasnagat laaa JAMMED !!

Rasa nye agak lebih 1 jam kami sesat utk ke Banda Hilir... hihi..GPS ayah pon x btol ade kee bg direction salah, yg one way die buat two way... eh, sukati jek... pening!~pening!~!!

Sampai di Banda Hilir, x de shopping ape pon... MAHAL OKEY !! dah nye susah nk tawar... ape aje laa peniaga2 ni... dgn org Melayu x leh tawar, kalo ngn org asing, ng mat saleh ke leh jee di tawar2kan...mgkin dok penangan mata biru hijau nye laaa kot... hahaha...

Jalan- jalan smpai kee ke A-Famosa...suka laa adik bongsu aku tu g tmpat2 bersejarah...cian mak ayah sampai sakit kaki dok berjalan... mr.hubby yg kepenatan mendukung si kecik Dhia Raudhah...alahaiii anak mama ni, bile nk pandai jalan ni.... cian ayah awk tu...mama x larat nk dukung memanjang, mau patah pinggang mama ni...

Sekejap je masa berlalu... perut pon dh lapar balik... kami singgah makan ikan bakar...TQ hubby coz blanje family mertua awk ni... hehhe....

Okeylaa, kpd kawan2 yg masih berholiday selamat berholiday...x lupa juga selamat berhoneymoon tuk pasangan2 pengantin yg baru bernikah...

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template