Wednesday, August 24, 2011

Susah Senang dilalui~~


Teringat aku masa kt UiTM (sem 6) aku mohon sambung Master in Library kt UiTM puncak lah… ingat lagi masa tu kawan2 smua sibuk isi borang kat PTAR, aku dan kngkawan lain agak kelam kabut nk setelkan borang, nk cop sana sini, nk photostat sijil2 lg, pulak tu wt last minit… pastu nk pos dh x sempat, trpaksa lah by-hand ke …..?? (alamak, lupe lak nama tmpat tu)… aku g ngn Abe (wan fikhry)…hihi…lepas hantar je, g pekena McD.,.. before exam kami dah dipanggil utk interview kemasukan master…berdebar beb time tu… yg interview aku plak lecturer2 yg aku takot (dr.Fauziah, Dr.Dang Merduwati, Dr.Syariff)… hihi… aku dok pakai hentam je la speaking nye.. ape je disoal eak? More focus about library laa, pasrah jek la time tu…

Time praktikal, aku dapat tawaran sambung master course Library management IS770, tp, kne postpone coz aku praktikal habis bulan 1…aku call laa dr.syariff untuk postpone masuk intake July… ok…dalam bulan 5, aku konvo, then x laa tu aku check kt student portal, aku dpt smbung master intake July…. My God!! Aku x leh lg sambung coz tarikh msuk dah 5July, sedangkan majlis kawen pihak lelaki 4July, x kn lepas kawen nk blah gtu je kn smbung study, nk daftar lewat kang rugi plak…aku pon mnak postpone lg utk msuk intake January’11… yelah, master kn leh hold setahun (2sem) kan… hihi… skali, dah smpai bulan January, aku x msuk gk master kt UiTM, yelah…aku pregnant kot… due aku plak bulan 4…aduhaiii… kne laa aku utamakan yg utama kan… so,aku pon lupakan sbntar niat nk smbung master tu. :-p

Genap setahun perkahwinan kami, anak pond ah msuk 3 bulan time tu (Julai 2011), aku pon mohon Master di UTHM… niat nk apply kt UTHM tu mmg dah ada, cuma lom survey what course yg sesuai ng aku, aku de gk ajak ayu ngn Lya tuk smbung sblum ni, tp, msing2 lom ade bajet, Lya pun dh nk kawen time tu…tp, akhirnye bulan 7 aku dan lya mohon gak smbung blajar, ayu je x join… selepas aku dpt tahu Aida sahabat UiTM ktorang dah 1 sem smbung Master dlm pendidikan teknik dan vokasional kt UTHM tu, ktorg tanye la course tu ok ke x…camne… mcm2 la…at last ktorg apply tht course sbb mcm menarik minat kami kan…

TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT PADA MR.HUBBY TERSAYANG… kalau x de supporters dari Mr.Hubby, rasanye x kuat aku nk sambung blajar.. WaHhh, teringat plak susah payah dan pengorbanan mr.hubby bawak aku ke UiTM kampus Puncak Perdana, S.Alam, jumpe ngn Pn.Hamidah utk aku mintak butiran dan sign for Referee… aku bwk skali borang Lya time tu… aduhHh, mcm2 dugaan beb… mcm2 perasaan pon ade…yg pasti aku SEDIH time tu dgn ape yg trjadi… rasanye hanya aku, Mr.Hubby dan Lya je yg tahu ape yg trjadi tht day… uwaaAaa…. Neway, segalanya Alhamdulillah dipermudahkan… Teri ma kasih pn.Hamidah coz sudi mnjadi Referee dan sorry menyusahkan coz kne pos kan ke UTHM…

TERIMA KASIH JUGA PADA MY PARENTS TERSAYANG…mak ayah slalu doakan yg terbaik utk aku…. Diorg juga support aku blajar, tambahan pula aku dah ada anak, terharu aku bile aku dgr mak aku ckp”kau nak blajar, g la blajar, mak jaga Dhia” aduhaii… terima kasih mak jaga anak yaya…. 

ok laaa....dah nk masuk subuh ni... baru lepas bersahur td ngn mr hubby__ td juz masak sayur + sambal tumis kerang... hihi

daaaaa~~~

7 comments:

:: wami :: on August 24, 2011 at 7:02 PM said...
This comment has been removed by the author.
wawa on August 24, 2011 at 7:04 PM said...

tahniah yaya...wawa pn sambung master, tp x tau bila...semoga berjaya...

Yaya Johorean on August 25, 2011 at 2:30 AM said...

wawa.... rindduuuuu kamu... wahhh, wawa, jom arr smbung master gak... :-) doakan aku n bb yerk

wawa on August 25, 2011 at 5:42 AM said...

yaya...x leh smbung master lagi la...ada benda nk kena setel dulu ni...heheheh

Yaya Johorean on August 25, 2011 at 5:48 PM said...

x pe wa...uatamakan yg utama ea... master tu bile2 leh sambung asalkan masih ada minat n niat kan... heheh... aku doakan ko... eh wa, mnger kcd tmpat aku kan sama persis ngn kau la... gaya, penampilan, cara jalan, muka, rambut, cermin mata, sama sgt ngn kau... x caye tanye ayu... tiap kali borak ngn mnger aku, for sure i really miss u babe

cik haida abu hasan on March 23, 2015 at 12:41 AM said...

Saya nak tnya laaa. . Sy student thn akhir upsi. Ingt nk smbung master kat uthm kos tknik n vokasional. Bole thu syarat kelayakan x? Muet mcm mana ye?

cik haida abu hasan on March 23, 2015 at 12:42 AM said...

Saya nak tnya laaa. . Sy student thn akhir upsi. Ingt nk smbung master kat uthm kos tknik n vokasional. Bole thu syarat kelayakan x? Muet mcm mana ye?

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template