Thursday, August 25, 2011

...kenangan semua ni...



Hari ini urusan aku di SMK.PEREMPUAN TEMENGGONG IBRAHIM -TIGS- untuk minta tanda tangan SAKSI pd borang2 master ni... Aku tiba pd jam 11.30pagi. Agak terkejut bile tgok sekolah aku tu berubah wajah...wahhh...makin cantek... biasalah kan, sekolah bestari..ahakz... Aku sempat tinjau2 bangunan2 baru, ternyata banyak sangat yg berubah kedudukan. Dulu kantin sekolah dkt pagar utama skola, skrg dah tukar kt blkang kt pintu blkang skolah. Jalan kt skolah pun one way ok... heheh... Teringat aku kenangan kantin, hahaha... geng botol air sampai, x kan ade sape yg berani duduk kt meja ktorg... melampau kan... heheh...

...tinjau lagi, perghh... dulu tempat aku masak, g kelas KH-ERT, g lepak kt dewan membaca tu dah berubah, dah bina bangunan baru... kt hujung sana tu pun dh dipagar rapi, kalo x, itulah tmpat aku dan kawan2 panjat amik buah rambutan... aiyakkkk... kecian plak tgok dak2 skrg x kn dpt mkn buah rambutan tu... ade lg ke x eak.. he3.

huh... then, aku tros g naik pejabat [atas bilik guru], tanpa lengah masa, aku minta pn.suraya untuk tanda tgn dan cop as a saksi aku laaa kt borang2 tu.. siap je urusan, aku pun jmpe laa pn.marpuah, saje ajak borak2...tp, kejap je sbb die busy kot.. huhu... jumpe pn.khulasah, die soal aku;

Pn.Khulasah ; 'awak masih x dapat keje lagi?'
Aku ; hmm.. tak cikgu, lom lagi dpt, msih di mcd...[terkulat2 aku jawab taw]
Pn.Khulasah ; susah ke nk dpt keje? awk dulu amik course ape?ni kenapa dtg?
...amik ko skali 3 soalan nye... ehhe
Aku ; aah cikgu, dulu sy degree dlm pengurusan perpustakaan, ni sy dtg sbb sy nk mnta cop, sy sambung master cikgu kt uthm...

pastu... aku terserempak plak dgn Pn.Rashidah Mentol...

Pn. Rashidah; eh, kat mana skrg?
Aku ; kt bp cikgu...eh cikgu masih ngn Kelab Setia?
Pn. Rashidah ; tak lagi..saya dah x setia dah... ahhaha

lerrr.... padahal dlu Kelab Setia tu laa byk aktiviti taw, then agak aktif...tgok la siapa pengerusi nyee kalo bukan aku... mungkin x de aku kot cikgu rashidah x nk jd guru penyelaras kelab tu lg...hahah..perasan kan. ;-p

hah... lg sorang cikgu yg wajib aku jumpe untuk gosip... mestilah cikgu Nordin... aku jmpe die kt blok Cempaka...ade lah setengah jam borak-borak... hahaha... mmg berdekah aje lah ngn cikgu Nordin tu...sambil borak sambil aku terkenangkan zaman aku skolah... Ya ALLAH betapa degil nye aku time tu dan hampir semua cikgu kenal aku. huhu... degil je kot, x jahat ok... aku ingat lagi kat blok mawar tu aku dan shuba conteng dinding lukis gambar rumah kat guna cat, rembat bendera malaysia gantung kt kelas sndiri...pape jek laa...

Bile tgok dak2 skolah ni, jadi rindu plak pd kawan2 time skolah. Terfikir seketika, kalau lah dulu aku blajar betol2, x degil2, sure now aku dah jadi doktor kan... ahakz... tp x pe la...smua tu dah terlambat dan masa x leh diputarkan...at least aku jmpe kawan2 yg layak digelar sahabat time skolah dlu ; shuba,opie, mimie, joe, botak, fazi, zek, farah, anum, yah, zarith, chip, hanna, umang...etc...

aku baru je nk balik, terserempak plak ngn PN.ZANARIAH... dia cikgu Kaunselor taw... muka aku ni dh slalu la tercongok asyik kne jmpe kaunselor jek la... td die nmpak je muke aku teros pnggil SHAHIRA dgn nada tegasnye tu.. heheh.. aku tersengih2 jek la.. pastu borak2 kejap, aku ckp aku nk sambung master sbb die tnye aku dulu kot, die tnye lepas skola x blajar mana2 ke... ahhah.. die dgr aku smbung master, die pun ucap syukur, yelah, ternyata aku skrg yg degil ni dah jd orang dah... eheheh...

....dulu dgn kaunselor cikgu zanariah ni lah aku pernah bersumpah ; 'saya,Nurul Shahira Salim bersumpah tidak akan mencabut dan membakar ubi dalam kawasan sekolah,sekiranya saya mengulangi perbuatan itu, maka saya akan DIPANAH PETIR dan MATI'.............. hahahaha... pelik kan sumpah tu...tp, tu lah yg disuruh cikgu zanariah taw... alahaiii..

Itu semua tinggal kenangan... kenangan yang akan aku bawa selamanya, akan aku ingat selamanya, dan pasti akan aku rindui, terutama rindu pada kawan2... aku syg kawan2 aku...walau skrg dah ada yg berkeluarga, tp, korang smua tetap di hati aku. Dan alhamdulillah aku bangga mempunyai kawan spt korang semua... bangga sangat... bile org tanye kawan2 aku yg degil sama2 aku skrg wat ape, pasti aku akn ckp semua dah berjaya, betapa bangga aku mmpunyai kawan spt diorang...

ktorang buktikan ktorang boleh berjaya walau dulu ktorg ni nakal... ehheh...
miss all 'da moment...




Time ni zek kawen, ni antar geng aku time skola, now semua dah berjaya taw... miss u all


0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template