Thursday, August 25, 2011

Impressed with the house


Lately aku asyik terfikir dan terbayang2 rumah impian ku. Rumah impian aku x lah sampai nak tepi laut ke, atas bukit ke... tp, rumah impian aku ; penuh dengan suasana ILMU... ni aku juz nk story je betapa aku kagum n teruja nye bile aku tgok that house...

Rumah tu adalah rumah 'happy family' yg didiami oleh kawan aku dan kawan kpd mr.hubby... hari tu ada laa brbuka puasa kt rumah die. What make me impressed with his house; masuk je rumah die aku dah nampak 2 - 3 almari kaca y ada pelbagai buku ilmiah... jarang kot rumah org letak almari buku2, slalunye rumah org msti nk letak almari perhiasan2 ala-ala english gtu...jarang kot org nk letak almari2 buku, kalau ada pun mcm umah aku cuma satu...tp, tu pon tersorok taw...hmmmm...tp, rasanye kalo umah org2 mat saleh mmg standard laa ade mini library kt rumah kan... bestnyeeeee.......


GAMBAR SEKADAR HIASAN

Tetiba terasa jeles, kalau lah rumah aku spt itu, akan aku buat MINI LIBRARY, then tiap buku / bahan bacaan akan aku buat catalogue, akn aku standard kan gune MARC21, then akn aku tampal bar code buku2 tu untung memudahkan pencarian... pastu kne lah ade system untuk searching kan.. mcm dlu time degree projek group aku gune Book Collector.. leh gune ape... ehhehe... wahhh, itulah x sia-sia aku blajar in Library Management taw.. aku x kire, one day akn aku apply apa yg aku blajar tu.

...untuk that person... beruntung dilahirkan sbg seorang yg berilmu, dilahirkan oleh parents yg berilmu...tgok je ahli keluarga die mostly smua graduate... mostly smua bekerjaya.. mesti bangga kan mak ayah die... ehehhe...

...neway, aku pun beruntung memiliki mak ayah aku yg slalu support anak-anak nye utk blajar, menimba ilmu... tgok aje kakak aku dah senang dah die, walaupun trpaksa berjauhan dgn mr.hubby die... tabahkan hati my sis...

daaaaa...........................................................

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template