Thursday, August 25, 2011

...kenangan semua ni...

0 comments

Hari ini urusan aku di SMK.PEREMPUAN TEMENGGONG IBRAHIM -TIGS- untuk minta tanda tangan SAKSI pd borang2 master ni... Aku tiba pd jam 11.30pagi. Agak terkejut bile tgok sekolah aku tu berubah wajah...wahhh...makin cantek... biasalah kan, sekolah bestari..ahakz... Aku sempat tinjau2 bangunan2 baru, ternyata banyak sangat yg berubah kedudukan. Dulu kantin sekolah dkt pagar utama skola, skrg dah tukar kt blkang kt pintu blkang skolah. Jalan kt skolah pun one way ok... heheh... Teringat aku kenangan kantin, hahaha... geng botol air sampai, x kan ade sape yg berani duduk kt meja ktorg... melampau kan... heheh...

...tinjau lagi, perghh... dulu tempat aku masak, g kelas KH-ERT, g lepak kt dewan membaca tu dah berubah, dah bina bangunan baru... kt hujung sana tu pun dh dipagar rapi, kalo x, itulah tmpat aku dan kawan2 panjat amik buah rambutan... aiyakkkk... kecian plak tgok dak2 skrg x kn dpt mkn buah rambutan tu... ade lg ke x eak.. he3.

huh... then, aku tros g naik pejabat [atas bilik guru], tanpa lengah masa, aku minta pn.suraya untuk tanda tgn dan cop as a saksi aku laaa kt borang2 tu.. siap je urusan, aku pun jmpe laa pn.marpuah, saje ajak borak2...tp, kejap je sbb die busy kot.. huhu... jumpe pn.khulasah, die soal aku;

Pn.Khulasah ; 'awak masih x dapat keje lagi?'
Aku ; hmm.. tak cikgu, lom lagi dpt, msih di mcd...[terkulat2 aku jawab taw]
Pn.Khulasah ; susah ke nk dpt keje? awk dulu amik course ape?ni kenapa dtg?
...amik ko skali 3 soalan nye... ehhe
Aku ; aah cikgu, dulu sy degree dlm pengurusan perpustakaan, ni sy dtg sbb sy nk mnta cop, sy sambung master cikgu kt uthm...

pastu... aku terserempak plak dgn Pn.Rashidah Mentol...

Pn. Rashidah; eh, kat mana skrg?
Aku ; kt bp cikgu...eh cikgu masih ngn Kelab Setia?
Pn. Rashidah ; tak lagi..saya dah x setia dah... ahhaha

lerrr.... padahal dlu Kelab Setia tu laa byk aktiviti taw, then agak aktif...tgok la siapa pengerusi nyee kalo bukan aku... mungkin x de aku kot cikgu rashidah x nk jd guru penyelaras kelab tu lg...hahah..perasan kan. ;-p

hah... lg sorang cikgu yg wajib aku jumpe untuk gosip... mestilah cikgu Nordin... aku jmpe die kt blok Cempaka...ade lah setengah jam borak-borak... hahaha... mmg berdekah aje lah ngn cikgu Nordin tu...sambil borak sambil aku terkenangkan zaman aku skolah... Ya ALLAH betapa degil nye aku time tu dan hampir semua cikgu kenal aku. huhu... degil je kot, x jahat ok... aku ingat lagi kat blok mawar tu aku dan shuba conteng dinding lukis gambar rumah kat guna cat, rembat bendera malaysia gantung kt kelas sndiri...pape jek laa...

Bile tgok dak2 skolah ni, jadi rindu plak pd kawan2 time skolah. Terfikir seketika, kalau lah dulu aku blajar betol2, x degil2, sure now aku dah jadi doktor kan... ahakz... tp x pe la...smua tu dah terlambat dan masa x leh diputarkan...at least aku jmpe kawan2 yg layak digelar sahabat time skolah dlu ; shuba,opie, mimie, joe, botak, fazi, zek, farah, anum, yah, zarith, chip, hanna, umang...etc...

aku baru je nk balik, terserempak plak ngn PN.ZANARIAH... dia cikgu Kaunselor taw... muka aku ni dh slalu la tercongok asyik kne jmpe kaunselor jek la... td die nmpak je muke aku teros pnggil SHAHIRA dgn nada tegasnye tu.. heheh.. aku tersengih2 jek la.. pastu borak2 kejap, aku ckp aku nk sambung master sbb die tnye aku dulu kot, die tnye lepas skola x blajar mana2 ke... ahhah.. die dgr aku smbung master, die pun ucap syukur, yelah, ternyata aku skrg yg degil ni dah jd orang dah... eheheh...

....dulu dgn kaunselor cikgu zanariah ni lah aku pernah bersumpah ; 'saya,Nurul Shahira Salim bersumpah tidak akan mencabut dan membakar ubi dalam kawasan sekolah,sekiranya saya mengulangi perbuatan itu, maka saya akan DIPANAH PETIR dan MATI'.............. hahahaha... pelik kan sumpah tu...tp, tu lah yg disuruh cikgu zanariah taw... alahaiii..

Itu semua tinggal kenangan... kenangan yang akan aku bawa selamanya, akan aku ingat selamanya, dan pasti akan aku rindui, terutama rindu pada kawan2... aku syg kawan2 aku...walau skrg dah ada yg berkeluarga, tp, korang smua tetap di hati aku. Dan alhamdulillah aku bangga mempunyai kawan spt korang semua... bangga sangat... bile org tanye kawan2 aku yg degil sama2 aku skrg wat ape, pasti aku akn ckp semua dah berjaya, betapa bangga aku mmpunyai kawan spt diorang...

ktorang buktikan ktorang boleh berjaya walau dulu ktorg ni nakal... ehheh...
miss all 'da moment...




Time ni zek kawen, ni antar geng aku time skola, now semua dah berjaya taw... miss u all


Impressed with the house

0 comments
Lately aku asyik terfikir dan terbayang2 rumah impian ku. Rumah impian aku x lah sampai nak tepi laut ke, atas bukit ke... tp, rumah impian aku ; penuh dengan suasana ILMU... ni aku juz nk story je betapa aku kagum n teruja nye bile aku tgok that house...

Rumah tu adalah rumah 'happy family' yg didiami oleh kawan aku dan kawan kpd mr.hubby... hari tu ada laa brbuka puasa kt rumah die. What make me impressed with his house; masuk je rumah die aku dah nampak 2 - 3 almari kaca y ada pelbagai buku ilmiah... jarang kot rumah org letak almari buku2, slalunye rumah org msti nk letak almari perhiasan2 ala-ala english gtu...jarang kot org nk letak almari2 buku, kalau ada pun mcm umah aku cuma satu...tp, tu pon tersorok taw...hmmmm...tp, rasanye kalo umah org2 mat saleh mmg standard laa ade mini library kt rumah kan... bestnyeeeee.......


GAMBAR SEKADAR HIASAN

Tetiba terasa jeles, kalau lah rumah aku spt itu, akan aku buat MINI LIBRARY, then tiap buku / bahan bacaan akan aku buat catalogue, akn aku standard kan gune MARC21, then akn aku tampal bar code buku2 tu untung memudahkan pencarian... pastu kne lah ade system untuk searching kan.. mcm dlu time degree projek group aku gune Book Collector.. leh gune ape... ehhehe... wahhh, itulah x sia-sia aku blajar in Library Management taw.. aku x kire, one day akn aku apply apa yg aku blajar tu.

...untuk that person... beruntung dilahirkan sbg seorang yg berilmu, dilahirkan oleh parents yg berilmu...tgok je ahli keluarga die mostly smua graduate... mostly smua bekerjaya.. mesti bangga kan mak ayah die... ehehhe...

...neway, aku pun beruntung memiliki mak ayah aku yg slalu support anak-anak nye utk blajar, menimba ilmu... tgok aje kakak aku dah senang dah die, walaupun trpaksa berjauhan dgn mr.hubby die... tabahkan hati my sis...

daaaaa...........................................................

Buntu

0 comments

.... time rehat aku... kat cc summit... dalam kebuntuan...
damNnn !!

UNPAID LEAVE ?? PART TIME WEEKEND ?? RESIGN ???


which one eak??? aku buntu... aku dah nk sambung balajr ni, tp fikir nak keje or tak or cuti tanpa gaji... hMMm...
plzzzz sugest to me... i need some advice lorrr....

.......sigh.........

Wednesday, August 24, 2011

Susah Senang dilalui~~

7 comments
Teringat aku masa kt UiTM (sem 6) aku mohon sambung Master in Library kt UiTM puncak lah… ingat lagi masa tu kawan2 smua sibuk isi borang kat PTAR, aku dan kngkawan lain agak kelam kabut nk setelkan borang, nk cop sana sini, nk photostat sijil2 lg, pulak tu wt last minit… pastu nk pos dh x sempat, trpaksa lah by-hand ke …..?? (alamak, lupe lak nama tmpat tu)… aku g ngn Abe (wan fikhry)…hihi…lepas hantar je, g pekena McD.,.. before exam kami dah dipanggil utk interview kemasukan master…berdebar beb time tu… yg interview aku plak lecturer2 yg aku takot (dr.Fauziah, Dr.Dang Merduwati, Dr.Syariff)… hihi… aku dok pakai hentam je la speaking nye.. ape je disoal eak? More focus about library laa, pasrah jek la time tu…

Time praktikal, aku dapat tawaran sambung master course Library management IS770, tp, kne postpone coz aku praktikal habis bulan 1…aku call laa dr.syariff untuk postpone masuk intake July… ok…dalam bulan 5, aku konvo, then x laa tu aku check kt student portal, aku dpt smbung master intake July…. My God!! Aku x leh lg sambung coz tarikh msuk dah 5July, sedangkan majlis kawen pihak lelaki 4July, x kn lepas kawen nk blah gtu je kn smbung study, nk daftar lewat kang rugi plak…aku pon mnak postpone lg utk msuk intake January’11… yelah, master kn leh hold setahun (2sem) kan… hihi… skali, dah smpai bulan January, aku x msuk gk master kt UiTM, yelah…aku pregnant kot… due aku plak bulan 4…aduhaiii… kne laa aku utamakan yg utama kan… so,aku pon lupakan sbntar niat nk smbung master tu. :-p

Genap setahun perkahwinan kami, anak pond ah msuk 3 bulan time tu (Julai 2011), aku pon mohon Master di UTHM… niat nk apply kt UTHM tu mmg dah ada, cuma lom survey what course yg sesuai ng aku, aku de gk ajak ayu ngn Lya tuk smbung sblum ni, tp, msing2 lom ade bajet, Lya pun dh nk kawen time tu…tp, akhirnye bulan 7 aku dan lya mohon gak smbung blajar, ayu je x join… selepas aku dpt tahu Aida sahabat UiTM ktorang dah 1 sem smbung Master dlm pendidikan teknik dan vokasional kt UTHM tu, ktorg tanye la course tu ok ke x…camne… mcm2 la…at last ktorg apply tht course sbb mcm menarik minat kami kan…

TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT PADA MR.HUBBY TERSAYANG… kalau x de supporters dari Mr.Hubby, rasanye x kuat aku nk sambung blajar.. WaHhh, teringat plak susah payah dan pengorbanan mr.hubby bawak aku ke UiTM kampus Puncak Perdana, S.Alam, jumpe ngn Pn.Hamidah utk aku mintak butiran dan sign for Referee… aku bwk skali borang Lya time tu… aduhHh, mcm2 dugaan beb… mcm2 perasaan pon ade…yg pasti aku SEDIH time tu dgn ape yg trjadi… rasanye hanya aku, Mr.Hubby dan Lya je yg tahu ape yg trjadi tht day… uwaaAaa…. Neway, segalanya Alhamdulillah dipermudahkan… Teri ma kasih pn.Hamidah coz sudi mnjadi Referee dan sorry menyusahkan coz kne pos kan ke UTHM…

TERIMA KASIH JUGA PADA MY PARENTS TERSAYANG…mak ayah slalu doakan yg terbaik utk aku…. Diorg juga support aku blajar, tambahan pula aku dah ada anak, terharu aku bile aku dgr mak aku ckp”kau nak blajar, g la blajar, mak jaga Dhia” aduhaii… terima kasih mak jaga anak yaya…. 

ok laaa....dah nk masuk subuh ni... baru lepas bersahur td ngn mr hubby__ td juz masak sayur + sambal tumis kerang... hihi

daaaaa~~~

__Happy_juz Update

0 comments
Salam Blogger ~blogger se-Malaysia

Sekian lama aku tak mengUPDATE blog aku, tetibe hari ni aku nk update laaa… hihi… tgok kwn2 punye blog siap dh update ttg bulan Ramadhan…yg aku ni, Syawal dah nk tiba baru laaa nk ucap kat korang SELAMAT BERPUASA…hihi… agak melampau kan?? X pe… better late than never, rite??

Lately aku sgt2 lah busy, jadual aku padat…byk perkara aku fikir dan must be done before 8sept ni… ishhh… moga segalanya dipermudahkan oleh-Nya. Amin~

Alhamdulillah aku dah terima surat tawaran master. Perasaan aku mcm2, yg pasti excited + takut lah… excited beb nk sambung study lg. WaHhh…takut pon ade, yelah, tambah lagi tnggungjawab aku, selain aku menjadi seorang isteri + mama…aku juga bakal menjadi pelajar. Hihi…

SARJANA PENDIDIKAN TEKNIK DAN VOKASIONAL (MBV) kemasukan semester 1 tahun 2011/2012

Hah !!! itulah course yg aku amik. Mmg niat dah lama nk smbung study kt UTHM tu, Cuma asyik hold je…al-maklumlah dah kawen ni kan, lagi time tu aku pregnant…so, kne lah utamakan yg utama dlu.

Akhirnya aku bersama-sama sahabat UiTM aku – LYA SAFAR akn sama-sama study dan berkorban demi masa depan diri dan keluarga masing2… doakan kami berdua ye…

_sigh_
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template