Tuesday, March 8, 2011

Checklist for New Born


Salam 1 Malaysia~
Now aku tgh buat checklist for newborn...agak banyak juga yee brg yg harus dibeli
cuma.. kne laa pandai tuk bajet2kan mana yg penting atau tidak...
Skrg ni aku dan suami sdg wat2 persiapan tuk baby yg bakal dilahirkan on 3rd april {followed my due date}
Ape lagi yeee yg x beli lg??? hmMm... ni antara yg dah dibeli :

- Baby Napkins
- Feeding Bottles (6-8)
- Diaper
- Bottle / Food Warmer
- Nappy Liners
- Nappy Rash Cream
- Minyak Telon & Vicks

** for baby care / bathing **
- Baby Bath Foam
- Bath Sponge
- Cotton Buds
- Baby Shampoo
- Face Towel
- Baby Powder
- Bath Tub
- Baby lotion & oil
- Bath towels
- Baby powder puff case
- Baby Nail Clipper/Scissor

** For baby beddings **
- Baby Pillow & Bolster
- Blanket
- Sping Cot / Net
- Mattress
- Changing Mat

** Maternity **
- Breast Pump (Not yet)
- Nursing Bra
- Strechmark cream
- Pre-post Natal/Girdle / Bengkung (Not Yet)
- Jamu Mustika Ratu (Not Yet)
- Breast Pad

** Clothing **
- Hats
- Long & short pants
- Diaper pants
- Mittens & Booties
- Long & short Sleeve Shirt
- Long Sleeve Shirt

** Toys **
- Set Doraemon Happy Meal from McDonald's (it's NICE)

Banyak gak barang yang dah beli, tp, adajuga yg masih belum beli...maybe end of March ni kot... :-) mmg byk sgt pakai duit, al-maklumlah brg2 baby agak lah mahal, nk tunggu offer mmg lambat, that's why do preparation awal, means bile kandungan dah 7 bulan dah leh get ready for buying brg2 baby ni... :-)


** ** Hari tu baru beli Katil Baby... so cute... rasa mcm nk try tdo dlm tu laa... hehe... :-)

Okeylah... that's all for this entry... If ade yg kurang brg2 baby, let me know yee... jgn lupe "Sharing is Caring"....

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template