Wednesday, January 26, 2011

Siapa dia & so what?


YeSsss... siapa dia?? dia siapa??
Tak penting dan bukan org penting kan??
Kawan kah? sahabat kah? sedara kah?
yang pasti pernah mnjadi kawan, x pernah menjadi sahabat dan mustahil mnjadi sedara
OpSss... pernah menjadi kawan?? adaka bermaksud kini menjadi musuh??
OhHhh tidak..
Aku x pernah nk tetapkan siapa yg layak menjadi musuh aku
Tak pernah aku nak memusuhi dan dimusuhi sesiapa
Tp, even ade yg ingin memusuhi aku, juz go... ade aku kesah??

Bila difikir2kan balik kerenah manusia ni mmg pelbagai rupa dan bentuk
For sure setiap manusia pernah mengumpat atau mengata satu sama lain

So.... jika diri kite diumpat, kte anggap laa perkara biasa
Jangan dok gelabah ckp org tu ini, org tu itu, org tu jahat...bla bla bla..
Pape pun "tepuk dada tnye diri sndiri"
atau pun sntiasalah ingat pepatah "paku dulang paku serpih, mengata org dia yg lebih"

Actually, senang je kot bg aku...
If aku tahu de yg x puas hati dgn aku
If aku tahu de yg umpat aku
If aku tahu de yg cuba memusuhi aku
Jawapan aku --> die hanya cemburu akan kelebihan ku...

WaHhhh... jawapan maut tu... ahakz
tp, kemungkinan ade yg betol

Neway, No body perfect...
x de dlm dunia ni manusia yg sempurna
jadi aku conclude kan "manusia ni semua sama"
yang berbeza adalah "HATI" mereka
Pape yg kte lakukan dlm dunia ni datangnye dari HATI kte...
Jika hati hitam, maka hitamlah ia....

Lastly,
Juz nk nasihatkan semua
Abaikan apa org nak kata psl diri anda
Yang pasti, anda tahu siapa anda
Anda bukan siapa2, anda adalah hamba ALLAH spt mereka juga

2 comments:

Prinzessin on January 27, 2011 at 12:45 AM said...

hey ya...blog walking again! but this time with comment.

ala pedulikan je...takyah nak layan sgt org2 tu. bukan senang nak puaskan hati org..and at the end up..apa yg kita dpt.

cukuplah Allah je tahu sapa kita dan apa kita buat.

with love

KaK Alya

Yaya Johorean on January 27, 2011 at 10:40 PM said...

Thankx a lot kak alya..
Yupz, betol tu... abaikan jek laa kan org mcm tu...
Lgpun, x leh paksa org tuk suka kte, nk paksa org tuk benci kte pun x leh gak.. :-p

love u kak

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template