Thursday, January 27, 2011

Lenggang Perut


...Tarikh : 30 Januari 2011...
...Masa : 8.30mlm (after Isya'...
...Tempat : Parit Wariji, Seri Medan...
...Acara : Lenggang Perut for WHO ????...


This coming 30 January (Ahad malam Isnin), family mertua aku nk buatkan 1 malis "Lenggang Perut" tuk aku... WHY ME? Hihi... Majlis Lenggang Perut ni more like Majlis Kesyukuran, Doa Selamat, cuma ade berzanzi... ni khas tuk wanita yg mengandung anak pertama... waHhh... aku ni x taw la plak bab2 ni, ade yg kata Lenggang Perut ni dari keturunan Jawa jee. HmMm... untung nyee saya krn kawen ngn keturunan jawa ni. Leh la merasa life Jawa ni...

Menurut kata mak mertua aku, lenggang perut ni wajib nye ade cendol dan 7 jenis buah tuk di buat rojak. Nape 7 jenis?? aku pun x pasti laa... lenggang perut ni akan dibuat bile usia kandungan sudah 7 bulan.

Now, aku tgh wat "goody bag" tuk dibagi pd jemputan nnti... ade la simple2, juz 120 beg jee. Dalam tu di isi air kotak + 1pcs Limau + 4 jenis jajan APOLLO... hihi... penat nyee mmbungkus sorang2 ni lg dlm keadaan aku yg sarat dah ni. Tak pe la, pengorbanan, lg pun ni demi baby dlm kandungan aku...

Okeylah.. aku nk smbung wat keje... jmpe lagi di lain entri...
Daaa~

1 comments:

MISS LYA SAFAR on January 27, 2011 at 11:52 PM said...

wahhh beshnyer...aku pon x taw kena wa mcm tue utk org jawa..hahhah....aper pun jaga diri baik2 k...

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template