Friday, January 21, 2011

Bad Manners?


Dear all,

Hari ni aku sentap ngn somebody~ somebody tu x perlulah nk di mntion kn namanye kan... sejujurnya mmg aku yg bgtahu org atasan ttg kecurian yg berlaku. So what?? i juz do my work okey... then, somebody ni actually x de kaitan pun ngn pencuri or sesape, tp, die ni mmg suke backup-membackup laaa, bajet byk pengaruh dan terpengaruh~ huh~

Aku x lah terasa ngn words2 status dlm FB die, tp, ade sedikit sebanyak tu mcm mention ke arah aku... yelah, kalo aku x cite, of course laa manager2 aku x tahu, rite?? perlu ke aku nk diam? sedangkan diorg bersenang lenang mncuri, free food or pape jek lah... huh~ bnde salah kot... pastu, bile bnde ni dh kantoi, tetibe nk wt muke ng aku... yg pelik org lain yg curi, org lain yg tarik muke (bad manners person)

Dulu pernah gk laa aku rapat kejap ng die & kembar tak seiras die tuh, tp, bile fikir balik...perlu ke aku rapat ngn mereka?? sedangkan level kitorg beza... aku bukan nk bandingkan high education, tp, fikir level of communication diorg too bad... suke maki hamun ntah pape, bahasa kasar... wht a bad words pun di sebut~ Astaghfirullah~ Amit2... mudah2an dijauhkan lah perangai spt mereka kpd anakku... amit2 bawaan bayi...

Kalo nk ikotkan hati, mmg aku x hingin nk tgok muke die.. yelah, wt sakit hati je... muke nk masam. Tp, apakan daya, dh 1 tmpat keje~ sabar jek laa... bile difikirkan balik, kesian pun ade... yela... somebody tu asyik fikir mslah org, fikir perasaan org, adik angkat kakak angkat abg angkat smua laa... tp, life die?? huh...

Alhmdulillah, sejahat2 aku ni, aku masih lg ade yg sayang... bukan setakat suami, keluarga je syg aku, tp, aku tahu... kawan2 aku yg layak digelar sahabat... dari skolah (geng kedaong), sampai lah rkn seperjuangan uitm esp; gedikz club... mereka sgt baik dan memahami.... Nape laa diorg jauh ngn aku?? happy sgt ngn diorg~

ArGhhhh... juz forget it... aku de cite ngn mr.hubby... mr.hubby suruh aku JUST IGNORE that person.. tak penting pon dan x de relate ngn kehidupan aku. Even x kawan langsung pun x de effect pon~ YeZzzz... akhirnye, aku motivasikan diri " tak semua yg kite buat org suka, dan x smua org buat aku suka"... hak asasi manusia kne respect~ so, aku respect la somebody tu nk mmbenci or nk terus memaki hamun mcm org gile... janji die x kaco life aku dan still respect aku as human being !!

Last but not least, I Just do my work, work honestly... kalo de yg x puas hati, GO ON... aku x paksa tuk terima cara aku.. Kalo rasa nye aku jahat, teroskan lah fikir aku jahat... Ade aku kesah? hanya org yg kenal aku shj tahu camne aku ni~

2 comments:

BB THE OWNER on January 23, 2011 at 6:59 PM said...

no toucingw..hihih...tu lah manusia..kalau dh wat salah...mula nk cr pasal ngn org lain..padahal trg2 dia wt slh..mcm dlu2..kite pon kena mcm tu kan...kita wt keje tol2 pon kena umpat...hahhaha..aper pun aku syg kat ko..my frenss...huhuh teringat ms kita dok ketawa n nangis sm2 dlu..hik2

Yaya Johorean on January 26, 2011 at 5:20 AM said...

Tahu x pe bb... biasalah, actually yg x puas hati ngn aku tu pun no high education and level communication too low... tp, before this aku x kesah pun tahap pendidikan seseorg tu, tp, dh bad manners+ x de pendidikan tu, kesian kan... lantak die laaa...

yupz... alhmdulillah BFF aku trmsuk ko smua nye baik + perfect... aku pun cyg ko n smua geng ktee... ahhaha... bab nanges sama2 and happy sama2 tu aku rindu sgt... :-) bukan senang nk cari kwn menangis dan kwn ketawa kan..

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template