Monday, December 27, 2010

Perasaan, Doa dan Harapan

0 comments
Terasa rindu pula pada mr hubby
Walau dekat perasaan rindu tetap ade
Menanti kepulangan suami dari kerja dengan sabar
Setiap saat pasti aku mendoakan agar keadaan nya selamat dan sihat sejahtera

Tatkala kesunyian malam menjelma
Mula lah aku mengingati segala kenangan pahit manis kami bersama
Suka duka, nangis tawa bersama
Segalanya tersemat di hati dan sentiasa di sanubari

Dia lah lelaki yang hebat bagi ku
Dia lah lelaki yang ku idamkan selama ini
Walau ade istilah "Nobody Perfect"
Tapi...
Bagiku, dia sudah cukup sempurna untuk diriku

Dia adalah anugerah ALLAH untukku
Terima Kasih Ya ALLAH kerana meminjamkan dia untukku
Memberi sepenuh kasih sayang untuk ku
Aku hanya mampu bersyukur dan akan ku janji akan menjaga dia dengan baik

Hanya aku ISTERI kepada mr Hubby
yang mengetahui segala yang baik dan buruk tentangnya
Segalanya kami kongsi bersama
Tiada rahsia antara kami

Alhamdulillah kami bakal mendapat cahaya mata
Hasil dari cinta dan kasih sayang kami
Tersemai nya benih cinta maka lahirlah permata kami
Segala yang kami impikan bakal menjadi kenyataan
Mudah2an kami menjadi ibu dan ayah yang baik utk permata hati kami..

Ya ALLAH, kekalkanlah kebahagiaan dalam rumahtangga kami
Jauhkanlah kami dari kekecewaan
Jauhkanlah kami dari kemusnahan
Jauhkanlah kami dari segala hasad dengki manusia
Pertahankanlah cinta kami
Semaikanlah cinta kami ke akhir hayat

Ya ALLAH
Kami bermohon kepada-Mu
Peliharalah zuriat dalam kandunganku
Sihatkanlah zuriat kami dan berilah kesihatan yang cukup untuk zuriat kami
Sihatkanlah tubuh badan fizikalnya dan juga mentalnya

Hanya kepada-Mu Ya ALLAH kami bermohon dan kami berserah
AMIN

Masak memasak

0 comments
Salam...
Hari ni aku dan my hubby rest sepanjang pagi... sementara menunggu isteri tersayang nya masak, mr hubby menghias rumah dgn mengantung frame2 canik di wall rumah kami..
Aku buntu juga nk masak ape.. al-maklum lah skrg ni dah x tinggal rumah mak, kene lah masak sndiri...mujurlah aku pandai jugak laa masak walaupun basic2, x lah power...

Today aku masak Ayam Masak Merah + sayur campur... so simple kan?? hihi.. cukup lah tuk kami berdua makan... Sukanye aku bile my lovely hubby makan sampai bertambah... wahHh... siap di puji lagi "Mestilah sedap, isteri abg masak sedap".. jujur kah die? hehe... tp, mengikut reaksi wajah die, nampak berselera... Air tangan isteri die masak patut lah sedap kan... :-)

Esok target aq nk masak lemak labu plak... tetibe aku teringin nk makan lauk labu... :-) wahhhHh... msti baby yg nak makan ni... x pe, nnti mama msk tuk baby yeee...

Sejak2 aku pregnant ni, mcm2 aku suka makan... kengkadang makanan yg aku suka makan tu la yg aku jadi x suka... yg x suka tu lah jd suka... nape yee?? :-)

ok la...skrg dah jam 11 mlm...aku nk masak burger tuk my hubby sat g die balik keje.. waHHh...tetibe makan wastern lak tgh2 malam ni... :-) k laa... daaa~

Thursday, December 2, 2010

HoneymooN~

0 comments


Salam 1 Malaysia kepada semua...


Agak lama aku tak menulis di blog ni... Semua ni angkara Broadband aku yang telah terlebey limit... itulah, dah terang2 broadband de limit, lagi nk men game online lah ape la... :-P

Alhamdulillah kehidupan aku makin lama makin teratur dan lebih bahagia selepas kahwin. Baru-baru ni aku dan hubby bawa baby dalam kandungan aku berjalan2 di Cameron Highland... kopak gak laa duit hubby aku... Thankz a lot sayang !!! Neway, smpat gak lah kami melawat Opah Chik kami di Tapah yang dah terlantar lebih 3 tahun di katil... mudah2an adalah harapan tuk Opah Chik sembuh.




Sepanjang kat Cameron, hujan lah... kengkadang lebat, kengkadang benti dan kengkadang gerimis.. So, banyak lah tempat yang x dpt dan x sempat dilawati... x pe, next time leh g lagi kan Mr. Hubby? :-p

Kat bawah ni kenangan picture di rumah arwah opah aku... Akhirnye aku bawa suami tercayang aku ke kg halamanku di Pekan Lama, Sungkai, Perak.




K laa, will remember our sweet memory @Cameron Highland... LOVE U SO MUCH sayang~
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template