Monday, September 27, 2010

Rumah Baru



** Rumah dalam pic ni cantik kan... nanti nk wat rumah sendiri mcm ni lah **

Topik entri aku kali ni berkaitan dengan rumah baru. Alhamdulillah sudah berbulan puas mencari, akhirnya aku dan hubby dapat juga rumah baru tuk kami. Walaupun bukan rumah yang kami beli, tapi, cukuplah untuk sementara waktu ni kami menyewa dulu. Mana tahu rezeki kerja aku or hubby aku di luar kawasan Batu Pahat...

Rumah x lah besar mana, cukup lah sekadar tuk kami tinggal berdua.. cuma 3 bilik, ruang tamu, 2 bilik air dan dapur. Kawasan nye pun selamat dan dekat dengan family aku... Bukan kerana dekat dengan family aku baru aku nk pindah ke umah tu, tapi sbb faktor berdekatan dengan tempat kerja hubby aku...yelah, jimat skit kan kalo time rehat die leh lik umah makan masakan aku... wahHh..aku pandai masak ke?? alaaa...biasa2 jeee... so far hubby aku x de complain laa masakan aku.

Perancangan aku tuk rumah baru aku, 1stly aku nak cat umah tu, aku pilih color luar rumah color Dark Purple dan color dalam pula soft purple.. corlor bilik utama juz simple white + yellow... color bilik kedua tuk baby bakal lahir x tahu lagi, tgok pada baby girl or baby boy... tp, kalo nk selamat amik color yg kedua-dua jantina leh ngam la kan... ape yerk?? oren? hehhe... tuk bilik ketiga maybe juz totally white... ingat nk color pink... tp, dah macam ape je nnti bercolorful... hehhe... x pe la, de org ckp, kehidupan penuh dengan warna leh ceriakan hati dan medamaikan kehidupan... ye ke? try dulu baru tahu !

Lastly, thankz a lot to my lovely hubby for everything :-) MMuAhhH..

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template