Saturday, May 22, 2010

HE IS TOO MUCH

1 comments
22May 2010 @McD

Tonight i worked at Kitchen Station.. DamN !! I don't know why he didn't talk to me and i know he angry with me... So what !! He is one of Crew Leader in McD. I don't care who is he.

Wan my manager ask me to make Ayam Spicy half basket. After done, i finished my worked in organized all the tray and also clean up that station. Suddenly he "my crew leader" ask me to changed the towel from the bucket... what the hell....at the same time i not yet prayer (Maghrib)... ArgGghhh... actually i hate him damn Much !! why he suddenly like this? What's going on? Before this, he is not like this...

He is too much and i lost my temper... he words soooo &%&#!@(... u know wht, he also call me or others "Lahanat" Wht meaning of tht words? SuckS !

And the most tht i feel annoyed with him; he didn't respect people.. Not only to me, but also to others... his words hurting us... DamN !!

HAhHAha... at last he know who am i... don't ever make me lost temper... don't u ever judge me by wht i am looks like.. don't u dare to talking with me...

Urusan di Pejabat Agama

0 comments
21 Mei 2010 (Jumaat)

Alhamdulillah selesai sudah segala urusan di Pejabat Agama. Jam 3 ptg, aku bersama tunang aku dan ditemani ayah aku ke Pejabat Agama untuk mnghantar borang kahwin 1 dan 2. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. Niat aku dan tunang aku Cuma nk hantar borang jek la, mana lah tahu leh set tarikh tuk temubual tu.. skali tu, kerani pejabat agama tu suruh aku dan tunang aku terus masuk jmpe pegawai utk temubual. Ya ALLAH…gementar nye aku. Hhehe… yelah, tak de preparation…Pulak tu ayah aku ada…Kalo kami tak lulus, malu nyeeee~~ Ahakz.

Soalan per soalan di ajukan kpd kami berdua secara berselang seli… Meh aku kongsi skit ng korang ape bentuk soalan yg di ajukan….

1) Istighfar 3 kali (diajukan kpd tunang aku)
2) Mengucap 2 kalimah syahadah (diajukan pd tunang aku)
3) Pengertian mengucap (diajukan utk aku)
4) Baca Al~fatihah (Diajukan pd tunang aku)
5) Baca Doa Qunut (Diajukan utk aku)
6) Apa maksud Toharah (Diajukan utk aku)
7) Lafaz hadas besar (Diajukan utk aku)
8) Tanggungjawab suami (Diajukan kpd tunang aku)
9) Tanggungjawab Isteri (Diajukan kpd aku)

Alhamdulillah segala persoalan kami dpt jawab. Syukur~~ Cuma, Maksud Toharah aku tak tahu dan tunang aku pun tak tahu, tp, pegawai tu terangkan… rupanye Toharah tu mksudnye “bersuci”… :-)

Selesai sudah temubual, kami baru dpt borang permohonan nikah (90 hari sblum nikah) bru leh apply. Hehe…Then, disebabkan ayah aku yg sebagai wali dan juga akan menikahkan kami… jd, ayah aku uruskan utk mendapatkan cop pengesahan drpd kadi dan juga deal kan Imam yg aka nada di hari pernikahan kami.

Ya ALLAH… terima kasih Ya ALLAH… dengan kehendak-Mu segalanya berjalan dengan lancar. Amin.

FutsaL @McD

0 comments

Mengenai program Futsal yg dianjurkan oleh McD Melaka Mall telah mendpt sambutan dan acara berlangsung dengan jaya nya walaupun ada insiden yang diluar jangkaan berlaku, namun, segalanya berjalan lancar.

Aku dan Ayu terpilih untukmelibatkan diri dlm sukan Futsal wanita kali ni. Kami hanya berdua dari McD BP dan akan bergabung dgn McD Kluang sebagai 1 team.

Perjalanan agak membosankan, memandangkan perut ku lapar+sakit dan ditambah pula dgn ngantukz teramat, jd sepanjang perjalanan ke Melaka aku tido jek la... Heheh... Thankx to Asral yg menjadi pemandu kami. :-)

Aku mmg tak pernah makan makanan breakfast McD, skali breakfast kt McD Tmn Buaya mkn McMuffin + Coffee... pergHh...ingat kn sedap, tp, ntah la...bg aku x sedap. Hehe.

Start jam 10 pg, acara pun bermula. WaHh, tengah semangat aku dan team aku mulalah wt warming up. Ntah npe awal2 lg kasut mnjadi spoiler. Tapak leh plak kopak. Damn ! Tp...x pe la... lgpun player lebih seorang, so, aku out dlu...Ayu yg main diposition Defence. Maka, perlawanan pertama dimulai dengan McD Kluang+BP vs McD Taman Buaya.... YEAHhHh !! dan dimenangi oleh McD Kluang+BP 3-0... Tahniah to my team !!!

What happened with FUTSAL LELAKI erk..? ErrKkk... Bungkus awal dah? Tp x pe la... x silap sesiapa, bak kate diorg, juz nk bg chance jee kt org lain, maklumlah Badminton hr tu McD BP dah pegang... hehehe... tak de rezeki ng futsal.

Akhirnye tiba utk penentuan SIAPA JUARA !! At last...aku dpt main untuk Final Game. Kasut gune kasut Dayah. Pinjam yerk... ehhe... Aku lak main di position defence...aduhaii, mampukah aku???

THE BEST WOMAN WIN !! Akhirnye kemenangan berpihak pd team aku. Tahniah to my team + thuMbs Upp to our striker -> Kak Wati + Dayah yg byk menjarinkan Gol sehingga menang 9-o dengan McD Melaka Mall (Tuan rumah kalah beb)... Neway, McD Melaka Mall 'da best jugak laa.... mungkin rezeki ktorg kali ni.

Seriously aku x puas langsung main futsal. Yelah, slalu main for sure aku akan amik position Striker... tp, dpt lak defence.. arghHh.. x kesahlah...janji MENANG SUDAH. Heheh...

Ni antara gambar yg smpat di capture pd hari kejadian ~~



The Best Woman Win !!! McDonald's BP + Kluang




Lot's of Memories

Ok daaa~

Tuesday, May 11, 2010

Keje tp x semangat

2 comments
Ntah npe dan mane ntah hilangnya semangat aku nak keje. Bukan kje mcd tu x ok... tp, ntah laa....mungkin sbb perasaan aku DOWN yg teramat bile aku masih x bekerja dalam bidang yg aku inginkan.... Disebab kan aku x bersemangat, jadi, slalu jeee aku dtg lambat... Bukan aku seorang yg x berdisiplin, tp, seriously, semangat aku hilang.... Wht must i do?? uwAaa.... nak nanges~~

...New Librarian....

2 comments

NEWBORN LIBRARIAN....ONEDAY...INSYAALLAH

Sunday, May 2, 2010

Counting Days... dup Dap duP daP..

2 comments


Today 3rd May.. it means, only 60 days more..aucHhh... so scared~~ but excited !!

Berkongsi lagi cerita

0 comments
Berkongsi cerita dan pengalaman mmg lah hobi aku dari sekolah. Hahah… that’s why aku ni talkative person. Tp, sejak aku dah meningkat dewasa ni, aku dah x segila dulu la. Means, aku terlebih mesra pd yg aku rapat, nak cakap sekadar yg perlu pada yang baru kenal.


Dulu aku paling senang nk mulakan dlm berkawan. Tp, kini x lagi. Segalanya mcm terbatas je. Kengkadang nk senyum tu pun mcm “perlu ke aku senyum?”… ishh… yaya… senyum tu kan sedekah....


Ok… now aku nk story skit aku kje tadi… actually ntah nape aku happy. Memang x dinafikan 2 hari 2 mlm sblum ni aku asyik berendam air mata je. Biasalah gaduh ngn tunang, tp, kali ni dugaan gaduh ni sgt besar.


Hmmm… sejujur nye mmg start aku kje, aku ntah npe laa x ske ngan sorang manager aku ni, agak poyo skit rupanye, hensem tu ade laa rupa nye. Tp, rasa nye die x taw kot die nmpak hensem bile senyum, kalo x senyum, hampeh jee rupa nye. Hahaha… tp, sejak2 aku kje asyik closing je, pulak tu die jek laa manager closing, so far ok la… dah pandai laa die nk bercakap ngn aku…. Memang aku harapkan komunikasi yg baik antara manager dan crew… x salah kot… nape msti nk wujudkan jurang? Betol x? Ape-ape pun, aku harap aku cpt2 laa dpt kje dan dpt kejar cita-cita yg aku idam2kan… Amin.


Manager McD??? Itulah last choice aku. Aku de borak ng sorang manager mcd aku, cool je org nye, die y suggest tuk aku apply gune klulusan aku ni...paling tidak pun, leh laa dpt gaji tinggi skit dr crew ni... tgok la camne. Aku dah bincang pon ng tunang aku,.. die x kesah.. pape pun... aku akan utamakan impian aku tuk keje dlm bidang yg aku blajar... Mudah2an ada laa rezeki aku x lama lagi.


-- x de pic y related aku nk selitkan... hihihi--
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template