Thursday, April 29, 2010

Dilema !!!

4 comments

Aku berkelulusan universiti tetapi tidak mempunyai pekerjaan tetap. Aku runsing makin hari makin cepat berlalu. Aku menghadiri pelbagai ujian dan beberapa sesi temu duga, namun gagal. Aku berasa sangat kecewa dan rendah diri. Aku tidak pernah penat berdoa kepada Allah, nampaknya sehingga saat ini rezeki aku belum ada lagi. Nasib mbelum menyebelahi aku.


Minggu lepas aku dipanggil untuk satu temu duga lagi. Jauh di lubuk hati, aku rasa bimbang, takut dan gementar. Takut dikecewakan lagi. Akhirnya, aku pergi juga... aku ingat temuduga, tetapi tidak... 2 jam exam.... dan jawapan nya sampai sekarang aku tertanya2...adakah aku lulus ke temuduga??? Now.. aku betul2 dalam dilema... Dilema yang tak tahu ape... Mesti bingung kan nape aku dlm dilema.. Yelah... Aku bakal menamatkan zaman bujang aku Tapi, sampai sekarang aku masih tidak bekerja tetap Aku risau... runsing...takut... Ape tanggapan orang lain terhadap aku? terutama pada keluarga sebelah pihak laki nanti Semua tahu aku kelulusan universiti.. Tapi masih tidak bekerja...

AKU BUNTU.... BINGUNG....

"Ya ALLAH... Bantulah hambamu ini..Tunjukkan lah aku jalan... Tunjukkanlah aku arah tuju.. Bantulah aku dan permudahkan lah segala urusan ku." Amin.

Tuesday, April 27, 2010

Wanita~~

0 comments
Tiba-tiba aku teringat pada lagu kesukaan aku dari dulu lagi...iaitu lagu nasyid bertajuk "Wanita" dendangan kumpulan De-Hearty... Mmg sangat byk maksud nya... dan aku bangga menjadi wanita.

Ramai kaum adam ni x menghargai kaum wanita, mereka dilahirkan ke bumi ni melalui perut wanita yg mengandung 9 bulan (ibu nya))...tp... nape mereka taks edar betapa mulia nyaa kaum wanita ni yg melahirkan mereka dan melahirkan zuriat mereka... Akhirnya...kaum wanita sentiasa menjadi mangsa rogol dan bunuh... Ya ALLAH... sedarkanlah semua kaum lelaki yg ada di dunia ini....


Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi

Engkaulah wanita hiasan duniawi
Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa
Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan


Friday, April 23, 2010

Selamat Menempuh Alam Pertunangan

2 comments


To my dear friend, Nor Azlia Safar a.k.a BB...
TAHNIAH dan SELAMAT MENEMPUH ALAM PERTUNANGAN Aku x dpt hadirkan diri... maaf sangat. Neway, aku doakan majlis berjalan lancar... All the happiness will be yours !!

Tuk Boboby -> Jaga kwn aku baik2

Bertunang ni byk dugaan, cemburu mmg x kan hilang, tp, kne la pandai kawal... Aku doakan korang kekal bahagia...Cepat skit kawen...nnti anak kite leh sebaya... ehheh....

Daa~~

Bingung nk Update ape...

0 comments
YeZzaa… Akhirnya dpt gak aku update blog aku y telah sekian lama menyepi. Aku tak lah busy sangat, Cuma dah malas jee nk menaip ni. Maklumlah, keje penat sampai kan aku nak menaip pun terasa penat jee jari jemari aku ni.Hahaha…

Seperti biasa kerja aku, membosankan. Ntah bile aku nk dpt kejetetap. Keje Gomen kee… syokK skit. Aku mengharap gak laaa ade jee rezeki aku tuk terjun ke bidang aku sndiri. Sampai bile? Aku masih menanti dgn penuh sabar. Sabar menanti kehadiran kerja…)wahHh… kne semangat ni.

Kehidupan aku sama je seperti org lain. Sometimes terasa diri ni kosong, terasa diri ni tak guna, mc2 perasaan seingga aku rasa aku ni dah GILA… Ishh… sometimes aku tgok cite kelakar pun tp aku x berperasaan. Ape jek la… terlalu banyak aku fikir kebelakangan ni sampai kan ape je y aku fikirkan tidak sama dgn tindakan aku. Parah kah aku??

Aku sedey skit sebenarnye. Yelah, aku terasa mcm ade seseorang y cuba memusuhi aku dan cuba membenci aku. Perlu ke aku biarkan? Aku tahu jarak dah memisahkan ktorg, tp, x kan tu bermaksud lenyap kan shj persahabat y dah tersedia terjalin.

DamN ! Dalam hal ni aku ke punca nye? Ape aku x de perasaan ke sehingga kan aku lg takut ttg perasaan org lain… Aku marah hanya kejap, mustahil aku x bertindak tuk meminta maaf walaupun bukan salah aku. Jika aku luahkan perasaan sakit hati aku skali pun, tp, akhirnye aku juga y terhegeh-hegeh cari balik org tu. Ape aku ni sbnarnye???? Tak tegas atau BODOH aku ni??? Selalu gak la org pesan “LANTAK LAA BUDAK TU”… tp, mustahil kot. Mungkin mulut leh kate Lantak, sedangkan hati x kata tu semua.

ARGHHh… no more touching… wht will happen next, only ALLAH knows. So, I will be wht I wnt to be…. Juz always be myself… always to find a happiness in mylife… I hv Jon, the only guy tht I love. Thankx so much dear. MmUaHh..

Thursday, April 8, 2010

Macam mana aku nk tangani MASALAH INTERNET ADDICTED ???

3 comments
Kerana INTERNET aku dan ****** asyik nk gaduh....******** yg dimksudkan tu adalah yg paling rapat dengan aku... tp, camne aku nk tangani masalah Addicted yg dihadapinya?? Bila di ckp hal ni, marah... hmmm.. ntah la... perlu ke aku dan yg lain buat dekkk dan sabar jek? I hate INTERNET....


Wednesday, April 7, 2010

Banner 4 our Wedding

10 comments

YezzZaa.. ok x? Simple but Nice rite..?? Tak la membazir, juz buat satu utk 2 rumah skali, means after majlis rumah aku, esok nya akan diguna di rumah pihak lelaki pula... Tak besar mana pun, tp, cukup lah untuk buat ada-ada....Mana tahu kengkawan nk posing kt banner ni... :-) Neway, kengkawan... jgn x dtg k majlis kawen aku.... actually to MPP-X dan Gedikz Club... all of u are invited !!

Untuk kengkawan seperjuangan sekolah terutama dari 5 Technlogy + 6 USA 2...dijemput juga hadir....Staff Carrefour, McD...also are invited...!!

Daaa~~

Monday, April 5, 2010

DamN !!!

2 comments
Aku x leh tido plak...
Mmg spoiler !!
DamNn !!

Ngantuk tapi tak leh tido
Nak tido tp x ngantuk
Which one am i???


3 Jam Berbincang+Berborak

0 comments
Kenangan silam...aku dan dirinya...
OpPss...bukan sesiapa "dirinya" itu
Tp...dia adalah bakal anak buah aku
Bakal berkahwin dgn ank sedara aku
WahHh... best kan kwn baik aku bkl jd sedara aku... :-)

3 jam dia call aku...
Hahaha.... mcm2 yg diborakkan & dibincangkan
Antaranya...
Perbincangan mengenai "ISU LELAKI"
ahahah....
Lelaki = Masalah + Problem
WahhHh...ini lah masa nya
Sesi Luahan perasaan wanita
Segala yg terbuku di hati
Akhirnya terluah jua
Walaupun "si Lelaki" tak tahu
tp setidaknya kami puas...

Selain itu, kami memeningkan kepala
Pening kepala ktorang atas sebab ktorg jugak
Heheh...
Kali ni pening memikirkan BAJET KAWEN dan yg melibatkan $$$$$
Dia lg laa nk kawen ngn ank sedara aku bulan 5
Awal 2 bulan drpd aku
Tak pe bg dia jalan dulu, nnti leh bg tips2 skit tuk aku :-)

Linda ??? Dia lah kawan baik aku
Kenal tak lah lama mcm aku kenal kwn2 skolah aku
Tp, ktorg very close... syg gile kt dia
Itu sbb nye aku couple kn dia ngn ank sedara aku
Tak sangka akhirnya diorg bakal berkahwin
:-) Jodoh namanye

k laaa.... aku dh kne tido... sok aku nk kuar ngn My Dear...wanna dream of him.. So sweet... daaa~~

Sampai BILA...?????...Yuran Tertunggak, bagaimana Konvokesyen ku???

2 comments

Belum Dibayar??? Apa ni.... camne laaa nk bayar yuran Konvokesyen kalo masih lagi ada yang tertunggak??? Nape semua dak yg de praktikal ada yuran RM490 ni?? Aku musykil laaa beb.... Sampai bila?? Ramai dah mmber2 yg dah call pihak HEP or pihak Bendahari or pape jek laa... AduhHh... aku risau gila.... risau laa sbb nye 29 May ni dah tarikh Konvokesyen aku.

Gila apa? kalo lah kene bayar... mana aku nk cekau duit RM490 tu?? huh !!! Tak adil nye laa..... ade pihak yg cakap "adik...awak kena bayar dulu, nanti bil yg awak bayar tu, bagi kat Bendahari Zon16, nanti pihak bendahari akan bayar balik".... pergHhh.... byk laa nk bayar balik, bape lama agknye kalo nk bayar balik? aduhai... ape ni... ape ni... aku x paham !!

Ada sesiapa yg leh jawab segala persoalan dan kemusykilan ini??

RM 1000 = Sehari ???

2 comments
Hai teman-teman...
Aku dalam kesempitan
kesempitan waktu...kesempitan akal...dan kesempitan wang
Aku harap aku dapat lalui segalanya dengan tenang...
RM1000 = sehari?? aku bukan bermaksud pada pendapatan MLM atau yg tidak sewajar dengan nya...
Tapi, ini adalah apa yg aku lalui pada hari semalam.
Tidak pun dapat bonus, tidak pun mendpt derma ikhlas orang....
Itu adalah Gaji Bersih aku yg pertama dan terakhir di REPCO MANAGEMENT SERVICES
Ya ALLAH...
Hanya Sehari...??
Habis sejumlah itu dlm masa sehari???
Besar ke... byk kee.... setakat RM 1000 pd hari ini?
Sudah ku kawal dan ku cuba drpd bershopping sana sini
Tapi... mmg benar... Everything need money...
Ok... ok... ini antara perbelanjaan aku sehingga habis sekelip mata...
HP for my Love => RM300
Bill Celcom aku+my love => RM100
Bg ayah =>RM200
Cincin Suasa=>RM400
TOTAL => RM 1000
Now... aku buntu... ade la lg 3 bulan tuk aku mencari duit for:
Photographer --> tak tahu lg bpe RM..... "tanda tanya"
Kad Kawen ---> RM280
Konvokesyen --->RM150
Pening kan?? ishh... kne kerja work hard start from now...
Doakan aku ye kawan2 dlm pencarian duit yg halal... :-)
Daaaa~~~

Friday, April 2, 2010

HP for My Love

1 comments
Yesterday aku belikan HP tuk tunang aku. Hp dia hilang hari tu... then, aku kebetulan gaji, jd aku nk wt suprise laa tuk dia... Seperti biasa aku memikirkan bajet.. bajet... bajet... rasa nye kepala aku pun dah mereng, otak penuh dgn simb0l $$$$$$...... aku x leh over bajet coz byk tuuu nk guna duit tuk majlis kawen... ishh....

Aku harap dia happy, tak lah mahal mane... Aku beli Nokia 2700 Classic... No 3G... x pe laa, akn dtg ade bajet lebey, kte trade in yee syg....

Kesian lak ngn tunang aku, selama 3 tahun dia yg byk kuar kn duit tuk aku,ape salahnye turn aku pulak...lgpun, sharing is caring rite....

Neway, Hope sgt dia happy ngn pemberian aku ni... walaupun x mahal, tp, sangat bermakna... :-)



Simple but look Nice rite?? Senang dia nk bwk g keje... x lah besar sgt, x tebal... Yg penting, tiap hari leh call him + msg him... Love U dear...

Thursday, April 1, 2010

Apakah hubungan itu??

4 comments
Setiap hari aku menghitung hari
Hanya tinggal 3 buan iaitu 90 hari utk aku menamatkan zaman bujang aku
Tapi... apakah hubungan itu?
Yang pasti satu hubungan yang HALAL di mana ada lelaki dan perempuan
Iaitu di mana ada aku dan dia...
Alangkah indahnya jika kami bersatu dengan kehendak-Nya
Alangkah indahnya jika kami bersatu dan kekal selamanya

Penantian sang putera dalam kehidupan aku
Untuk menceriakan kehidupan aku
Untuk berkongsi kasih
Berkongsi Masalah
Berkongsi Kemahuan
Apakah hubungan itu?
Jika bukan Hubungan Suami Isteri

Kehadiran nya sudah cukup membuat kan aku rasa bahagia
Aku sentiasa menjadi insan yang bersyukur
Tanpa dipaksa aku memilih dia
Dia adalah yang terbaik bagi aku
Walaupun tidak sempurna di mata orang lain
Tapi, di mata dan di hati aku
Dia sangat SEMPURNA
Tiada insan lain yang dapat mengantikan nya

Dugaan yang datang harus aku tempuhi
Memang benar ! Ya ! memang benar
Percintaan sememangnya kadang2 sangat menyakitkan
Tapi, aku melalui nya
Pergaduhan kadang2 membuatkan aku lemah
Lemah semangat
Namun demi perhubungan itu,
Aku tabah... aku sabar....
Aku tidak rela terputus begitu shj
Kini aku faham
Aku mengerti
Diriku tidak sempurna untuk nya
Aku masih kebudak-budakan
Betul kata dia, fikiran aku budak-budak
Aku buat sesuatu mengikut perasaan

Ya ALLAH
Mengapa aku begini??
Aku sedar lelaki memang tidak suka di marahi
Lelaki tidak suka di leter
Lelaki juga tidak suka di perli atau di herdik
Aku sedar semua itu...
Tapi...
Adakah Lelaki memahami perasaan dan jiwa wanita?
Hati wanita yang teramat sensitif
Sekeras mana hati wanita, tidak mungkin tidak menangis
Sampai bila
Mahu kau mengerti perasaan aku?
Sampai bila-bila memang lelaki tidak faham perasaan wanita
Wanita... wanita...
Seorang wanita layak untuk di hargai
Layak untuk di hormati


Aku pasrah kepada-Mu Ya ALLAH
Hanya Kau yang Maha Mengetahui
Sejauh mana cintaku,
Sejauh mana perasaan ku
Hanya Kau yg mengetahu
Setulus dan sikhlas mana diri ku

Aku hanya manusia yang lemah
Yang masih mencari sinar kebahagiaan
Walaupun kebahagiaan itu datang hanya secebis
Bantu lah aku
Hindarilah aku daripada kekecewaan
Jauhi aku daripada menjadi manusia yang berputus asa
Jauhi aku daripada menjadi manusia yang tidak bersyukur

My Destiny... Takdirku... Hanya ALLAH yang mengetahui...

Alice in Wonderland

0 comments
ALICE in WONDERLAND




Last nite aku bersama tunang aku layan cite Alice In Wonderland...
Cehhh.,.. dah hmpir 2 weeks men cite tu baru aku nk g tgok...
Biasalah, masing2 busy....
Thankx dear...
Tp...npe aku tgok muke tunang aku mcm x syoKkk jeee... ishh..
Aku ni gile laa suka...
Siap nk bg semangat kt Alice suruh cepat amik pedang tu... ahahah...
Pastu tunang aku ckp aku bising + memekak...
HampehHh...
Tp x pe la...janji dia tunaikan janji die nk bwk aku tgok cite tu...
Mula lah aku berangan...
YAYA in WONDERLAND...
waHhh... so sweet... hidup dlm taman
Bersama kehidupan y lain dan mencabar..

Dear Jon, come to follow me...go to Wonderland !!! YeaHHHH.....



Watak aku as Alice... become Mrs Jon oneday... sweet...



Agak - agak watak Hatter ni leh bg kat Tunang aku tak? heheheh..... comel jek tgok die gelak...



Dan yang ini watak Twedledee & Tweedledum ni anak kembar aku dan bakal suami aku ... whahah... tp x mo laa terlalu montel begini....



Ni watak kakak Lya... heheh... aku bg kat Lya laa sbb die jiran aku kt Wonderland... :-P

Thankz again to him.... after thz msing2 dh busy gile laa... mne nk simpan duit nye lagi... tp x pe la.. berkorban dulu.
Now...aku nk meneruskan berangan aku ke Wonderland...
Daa... selamat berangan semua !
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template