Saturday, March 20, 2010

"Dptkan duit hanya..... " " Menjana pendapatan hanya...."


".....Sistem yang ingin saya perkenalkan kepada anda mampu menjana pendapatan sampingan sebanyak RM100 sehari, RM200 sehari, RM300 sehari atau lebih jika anda mempraktikkannya dengan bersungguh-sungguh. Berapa banyakkah pendapatan tahunan yang anda impikan selama ini ? ....." petikan dr stu blog... yeahHh.... live blogging ---....



GILA !! Katakan tidak pada MLM, pyramid.... etc.... nape lah skrg ni byk sngt bende2 ni... padahal sama je ngn Skim Cepat Kaya... ceHhh... janganlah terpedaya... bodoh tol !! tgok org lain kaya sikit, cite lebih join sana sini, terus nk jd mcm dior... ape ade ke ingat MANA DTG NYE DUIT TU? HALAL ke HARAM ??

Perniagaan tu kne lah bercorak ISLAM, mesti ade hukum & syarat Muamalat...kalo skolah agama x tinggi mana, bukak jee Google, cari hukum perniagaan, syarat muamalat.... etc....

Now, aku de lg satu website : http://www.330hyper.com/ (click pada Hyprobulk sms)... ni kwn aku lah yg join, kononnye dh pernah dpt lebey RM 8000... ceHhh.... aku layankan, tanya la mcm mana la ape lah... die ckp kne cari org bawah... means mcm sistem piramid lak gak kn?? aku tnye it's like MLM or whtever.... die still ckp bukan, biasalah, nk cari org bawah... permulaan bayar RM 250-500, hanya promosi gune SMS, dpt org bwh, kte leh dpt komisyen & leh cecah ribuan ringgit sebulan... HuH !!! Aku tanye mane dtg nye duit senang2 je nk bagi, dok goyang kaki hanya SMS dah leh dpt duit... senang je jawapan nye " cari org bawah "....

Aduhai.... muak aku !! dulu sebok ngn login Facebook shj leh dpt RM100 sehari.. jadah !! senang kan nk dpt duit, halal or haram diketepikan... mana nk berkat hidup... huhuh.....

Kpd kawan2 yg teringin nk join semua ni, lupakanlah.... baik lah korang keje dgn gaji kecik drpd korang mengejar kekayaan spt ni.....

Fikirkanlah & selamat beramal...

9 comments:

deus X machina on March 21, 2010 at 1:37 AM said...

Fuck MLM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fuck Networking~!!!!!!!!!!!!!!!
Fuck Piramiding!!!!!!!!!!!!!!

Jual burger tepi jalan lagi bagus..
halal..

madmal on March 21, 2010 at 8:40 AM said...

ouch...

madmal on March 21, 2010 at 8:41 AM said...

bencci aku ngan mlm ni.. mengarut.. x ada usaha langsung nak berjaya...

Yaya Johorean on March 21, 2010 at 9:11 AM said...

Itulah, better la kte keje pagi ptg siang mlm, kumpul duit ng penat lelah kte, sekurang2 nye kte tahu hasil duit tu dari mana...

Jauhi semua ni !!!

-reza-bul4t-nipi- on March 22, 2010 at 12:36 PM said...

byk sngat keraguan nyer.. pijak org lain utk berada di atas...

Bee Bee World on March 22, 2010 at 10:58 PM said...

yezza.dh tol sgt la tue ya...mmg sengal..peh..aku nk tgk gak ader x top ten jutawan dr MLM nie..tp kalau jd jutawan pon x kan sng punyer..lg cepat ko kaya...lg cepat ko jatuh miskin.lalalal...tol la naim..jual burger lg bagus...

Yaya Johorean on March 23, 2010 at 8:18 AM said...

Utk Bolat ngn Lya --> Cuba msuk blog ni

http://www.zaharuddin.net/content/view/915/72/

kalo de sesiapa yg dok promote buat duit smua ni, bg jee link website ni.... biar die tahu ape yg die join tu HARAM.

Anonymous said...

MLM or networking marketing ada juga yang halal kan?
Majlis Agama Islam ada mengeluarkan sijil halal untuk pelan perniagaan syarikat yang menggunakan sistem MLM.
Apa pendapat kalian?

Yaya Johorean on March 24, 2010 at 10:27 AM said...

Sejauh mana jek laa MLM ni... skrg ni bpe byk program2 buat duit, tp, last nya lingkup kan... bayangkan kalo ko join, org atas ko dpt komisyen, pastu ko cari org bawah ko, ko dpt komisyen, then, org bawah ko kalo x dpt cari org bawah lagi, dia dpt apa?? ko x rasa ko telah menganiaya org bawah ko tu ke, sedangkan ko senang lenang kaya dengan duit2 tu, tapi org bawah ko rugi...tup tup syarikan bankrap... cuba cari duit dengan hasil titik peluh sendiri, susah ke?? tgok makcik2 mop lantai di shopping mall, org muda ada nk buat kerja mcm tu? Malu?? tp, x malu kalo join MLM, pyramid ni smua.. x malu tayang ga,bar dok gah dgn duit yg banyak,fikirkanlah....

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template