Friday, February 26, 2010

Selesai interview... thankx a lot to him


Alhamdulillah selesai sudah temuduga aku as Librarian position di company KPMG.. Aku g interview dgn harapan aku dapat kerja tu... mudah2an...

Thankz a lot to "him" coz sudi bawa aku ke tempat interview... hanya ALLAH yg tahu betapa bahagia dan beruntung aku dapat memiliki dia... :-)

Aku dan tunang aku ke KL hari Selasa (23 Feb) iaitu sehari sblum aku interview... pelbagai dugaan kami. Antaranya berhenti di R&R Dengkil... pergHhh, bru ku tahu situ agk bahaya. Ade laa kumpulan2 yg jual HP Nokia tp made in China kan... siap nk paksa2 beli. Aku dan tunang aku sepakat tuk solat scra gilir2... aku g solat dlu dan dia kemudian slpas aku... tp terasa nyawa terancam pabila smua melihat aku dan cuba utk meragut beg tangan aku.. WTF...

Setibanya aku di S.Alam, kami ke Giant tuk cuci gambar tunang... :-) then ktorg ke Damansara Aku ingat2 lupe jalan nk ke sane walaupun dh 3 kali ke IKEA... kami kesana coz nk survey dlu lah jalan dan tmpat interview... skali tu amik ko !! 3 jam jugak lah sesat... sesat dlm keadaan cuaca panas terik + jem ! huh... hnya ALLAH yg tahu. Tp, kami ttp usaha... dgn bantuan Nabil kami msih juga sesat... ishh... Akhirnye jam 5.30 ptg bru kami jmpe company KPMG.

Then ktorg smpat jalan ke IKEA dan dpt lah blnje tunang aku karipap yg sedap di IKEA tu..
After that rushing lek Puncak... pun sesat.... agak mencabar coz kami hmpir2 termsuk highway ke kedah,bukit kayu hitam... hahah... kesian dia yg drive sorang dan aku plak x reti baca map !! heheh... sorry dear.

Aku tido umah Ida.. thankx ida & housemate nye yg sudi tumpangkn aku... :-) Tunang aku lik Bangi...de tdo umh abg dia..

24 February 2010 (Rabu) -> dlm debaran... ehhe... pape pun SORRY to Man_Naga coz aku gagal melunaskan janji aku tuk amik kn skali Mini Transkrip yg dah update... aku pn x dpt amik sndiri pnye cuma dpt bayar je kt bendahari... sorry sgt.. aku dh cuba tuk dpt kan.. ni smua angkara Office tutup smpai jam 1 tgh hari coz ade seminar "Stress" di b.seminar... nk mntak tolong mirul pn call x hang up... x pe la... next time k.. sorry man.

Dari puncak jam 10 pg.. sampai Damansara dlm jam 10.40 pg... Thankx Aina coz smlm tolong bkk google map dan ktorg try gune jalan Sg.Buloh ke Damansara tu... best x sesat walaupun sekali tu kami tersalah naik flyover... tp, alhmdulillah x seteruk smlm sesatnye sampai ke KL jmpe KL Central lg... hehhe...

2.00 ptg --> INTERVIEW !! May ALLAH bless me... Aku di interview oleh 2 org, fully speaking in English...agak x yakin gak, tp, aku dah try sebaik yg mungkin.
After interview ade e-test (3 bhgian)... mak aiii...susah gak lah, mcm test Project Management yg bljr kt 3p tu...byk ttg business kan... kira2 yg paling susah...aku dh tawakal... aku berserah.. aku dh usaha sebaik mungkin.... Ingat kan dah x de test...skali tu de plak writing test (essay) aduHhh... english lagi.. tak pe... aku cuba wt sebaik mungkin... jgn give up~~

Total time aku berada spnjng interview di company KPMG ====> 2 jam 30 minit.

Thankz to him coz always support me... waHhh... hbs interview die hadiahkan SUSHI.. best makan dlm kete... :-)

5.00 ptg -> kami rushing ke NILAI 3... keluarga abg nye tunang aku dh menanti di sana tuk beli barang kawen... best~~

Jam 8.00 mlm bru ktorg otw lik Batu Pahat, Johor...

Aku kepenatan... tp surely tunang aku double kepenatan coz die drive sorang...
Sayang abg !! MmuaAhhh....love u so much

ok~~ daa~~ doakan aku berjaya get tht job... TQ.

4 comments:

Bee Bee World on February 26, 2010 at 11:20 PM said...

wish u all da best la member....hehe..wah dah ready nk kawin ni,,beshnyer...heheh...aku if x der aral bulan 10 ni tunang...kalau x der aper2..insya'allah...lama giler x tgk blogko..dulu giler2 update blog masa kat uthm..hahahha....per pon...umah aku yg pkai brdband..tenet lemba tahap cipan nie pon ley buka je blog ko..full x der aper pon yg tinggal...budak2 len 2 sajer jerk cr pasal kan

Yaya Johorean on February 27, 2010 at 9:27 AM said...

Thankx a lot bb... keje camne? ok?? da amik byk tender kee... leh blnje ni... ahakz...so far ko pun dah nk tunang...tahniah ea.. :-) skrg kumpul duit nk tunang + kawen la ni eak? welcome to my club.. ahhaha...tinggalkan status single. Aku kawen 3 Julai dtg ok ajk bkl tunang ko skali.

Leh kan bkk blog aku? diorg je lebey... aah, lamanye ko x update.. npe?? ishhh... jom laa kembali ke zmn praktikal tu... heheh...

Bee Bee World on February 27, 2010 at 4:52 PM said...

hehehhe..yezza..aku tgh ikut jejak langkah ko nie...ha'ah...maybe ikat pon x lm..dia pon jauh kan...insya'allah...tp boboy mcm x ley nk lik...x per aku dtg gan member2 aku pon xper...janji aku dtg..hahha..

alamak..tue lah pasal..memanjang bz la wei...nk update blog..x terupdate2...windu gak zmn2 praktikal tue..hahaha..gile entri..hahah

Yaya Johorean on February 27, 2010 at 8:45 PM said...

Nanti ko tunang ikat bpe lama? tahniah~~... :-) msti ko bahagia dan bahagia skrg ni kan... x pe la kalo boboy x dpt dtg, janji ko dtg ok... nnti aku wt reunion uitm on my wedding k... :-0 msti ko skrg tgh busy mncari duit tuk tunang dan kawen kan.. ahakz...

itulah psl.. aku pn jrg nk update dah...busy kje... tgok ade mood ke x... :p

susah kn nk dpt kje librarian.. :-(

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template