Friday, February 26, 2010

Selesai interview... thankx a lot to him

4 comments
Alhamdulillah selesai sudah temuduga aku as Librarian position di company KPMG.. Aku g interview dgn harapan aku dapat kerja tu... mudah2an...

Thankz a lot to "him" coz sudi bawa aku ke tempat interview... hanya ALLAH yg tahu betapa bahagia dan beruntung aku dapat memiliki dia... :-)

Aku dan tunang aku ke KL hari Selasa (23 Feb) iaitu sehari sblum aku interview... pelbagai dugaan kami. Antaranya berhenti di R&R Dengkil... pergHhh, bru ku tahu situ agk bahaya. Ade laa kumpulan2 yg jual HP Nokia tp made in China kan... siap nk paksa2 beli. Aku dan tunang aku sepakat tuk solat scra gilir2... aku g solat dlu dan dia kemudian slpas aku... tp terasa nyawa terancam pabila smua melihat aku dan cuba utk meragut beg tangan aku.. WTF...

Setibanya aku di S.Alam, kami ke Giant tuk cuci gambar tunang... :-) then ktorg ke Damansara Aku ingat2 lupe jalan nk ke sane walaupun dh 3 kali ke IKEA... kami kesana coz nk survey dlu lah jalan dan tmpat interview... skali tu amik ko !! 3 jam jugak lah sesat... sesat dlm keadaan cuaca panas terik + jem ! huh... hnya ALLAH yg tahu. Tp, kami ttp usaha... dgn bantuan Nabil kami msih juga sesat... ishh... Akhirnye jam 5.30 ptg bru kami jmpe company KPMG.

Then ktorg smpat jalan ke IKEA dan dpt lah blnje tunang aku karipap yg sedap di IKEA tu..
After that rushing lek Puncak... pun sesat.... agak mencabar coz kami hmpir2 termsuk highway ke kedah,bukit kayu hitam... hahah... kesian dia yg drive sorang dan aku plak x reti baca map !! heheh... sorry dear.

Aku tido umah Ida.. thankx ida & housemate nye yg sudi tumpangkn aku... :-) Tunang aku lik Bangi...de tdo umh abg dia..

24 February 2010 (Rabu) -> dlm debaran... ehhe... pape pun SORRY to Man_Naga coz aku gagal melunaskan janji aku tuk amik kn skali Mini Transkrip yg dah update... aku pn x dpt amik sndiri pnye cuma dpt bayar je kt bendahari... sorry sgt.. aku dh cuba tuk dpt kan.. ni smua angkara Office tutup smpai jam 1 tgh hari coz ade seminar "Stress" di b.seminar... nk mntak tolong mirul pn call x hang up... x pe la... next time k.. sorry man.

Dari puncak jam 10 pg.. sampai Damansara dlm jam 10.40 pg... Thankx Aina coz smlm tolong bkk google map dan ktorg try gune jalan Sg.Buloh ke Damansara tu... best x sesat walaupun sekali tu kami tersalah naik flyover... tp, alhmdulillah x seteruk smlm sesatnye sampai ke KL jmpe KL Central lg... hehhe...

2.00 ptg --> INTERVIEW !! May ALLAH bless me... Aku di interview oleh 2 org, fully speaking in English...agak x yakin gak, tp, aku dah try sebaik yg mungkin.
After interview ade e-test (3 bhgian)... mak aiii...susah gak lah, mcm test Project Management yg bljr kt 3p tu...byk ttg business kan... kira2 yg paling susah...aku dh tawakal... aku berserah.. aku dh usaha sebaik mungkin.... Ingat kan dah x de test...skali tu de plak writing test (essay) aduHhh... english lagi.. tak pe... aku cuba wt sebaik mungkin... jgn give up~~

Total time aku berada spnjng interview di company KPMG ====> 2 jam 30 minit.

Thankz to him coz always support me... waHhh... hbs interview die hadiahkan SUSHI.. best makan dlm kete... :-)

5.00 ptg -> kami rushing ke NILAI 3... keluarga abg nye tunang aku dh menanti di sana tuk beli barang kawen... best~~

Jam 8.00 mlm bru ktorg otw lik Batu Pahat, Johor...

Aku kepenatan... tp surely tunang aku double kepenatan coz die drive sorang...
Sayang abg !! MmuaAhhh....love u so much

ok~~ daa~~ doakan aku berjaya get tht job... TQ.

Friday, February 12, 2010

Gedikz Club

6 comments
Seperti Farah Notty Aziz dan juga semua orang, aku juga merindui kenangan2 lama bersama kawan-kawan.. Aku rindu geng2 Gedikz Club.... geng ni terdiri hasil drpd gabungan 3 umah iaitu:- dak umah aku sendiri + geng Resak + dak umah Wawa. Semuanya 13 org iaitu - yaya - nana - aida - zila - cipan - ayu - wawa - eja - lya - farah - nad - imah - wanie-

Pengasas nye? siapa?? aku pun musykil.. ini semua dtg secara tiba-tiba...segalanya bermula pada malam akhir semester 5, iaitu di gelanggar futsal, kolej Puncak Perdana. Dan,...geng Gedikz Club ini telah mendapat nama dlm kalangan batc December 2006...kami sepakat membuat baju yg bertemakan color PURPLE + PINK... sangat cantik dan sweet. Thankx tuk designer : Kay - Din Black & Din Cute....



Inilah hasil baju Gedikz Club....design depan dan belakang baju

Antara aktiviti geng Gedikz Club semestinya FUTSAL.... kami walaupun x lah bpe resti men FUTSAL, tp, cukuplah kami membuktikan yg kami perempuan TAK KAKI BANGKU !! YeZzaa...
Pernah kami bergabung bermain FUTSAL bersama MPP-X yg juga aku adalah salah seorang geng MPP-X...



Ni lah antara player FUTSAL (GedikzClub + MPP-X)

Selain aktiviti FUTSAL, kami juga sempat membuat Majlis Buka Puasa... Segalanya dimasak oleh geng Gedikz Club... Bajet semua untuk 45 org ialah dalam anggaran RM450... byk kan? mana kami dpt duit?? hehe... semua nye hasil kutipan dengan kata sepakat geng Gedikz Club & MPP-X... Pelbagai jenis juadah makanan yang kami masak, antaranya :=-> Ayam berempah - Daging masak merah - sambal jawa - sambal kicap - ikan bilis msk tempoyak - popia - jemput-jemput - Tom Yam campur - Memang happening lah... Masuk je waktu berbuka, diiringi doa berbuka dan doa makan yang dibacakan oleh Nabil Zulhemey...


Inilah antara yang hadir... memandangkan baju Gedikz Club lom dpt, kami bersepakat pakai baju The Last Moment dan MPP-X dgn baju temanye... :-)


Lastly, before habis semester... memang sedih... kami 13 orang geng Gedikz Club berjalan-jalan di kawasan perumahan dan sekitar kampus Puncak Perdana sambil posing sana sini...Rasa sedih coz sekejap sangat tertubuhnya geng Gedikz Club dan harap x kn terkubur sampai bila2.




Friendship Never Ends




Love u ALL !!!

Lastly ni lah wajah-wajah geng Gedikz Club yg gedikz forever and Simply Pretty Forever @-->-->-- Love u all, friendship forever... MMuaHhh....



Daaa~~

Wednesday, February 10, 2010

Kehilangan Seseorang....selamanya

3 comments
Penderitaan sakit yg dialami hanyalah sementara, selama 1 tahun 7 bulan. Penyakit yg penuh misteri dan tanda tanya. Hanya ALLAH Maha Mengetahui. Jika benar sakitnya adalah kerana buatan orang, diharap org yg membuatnya terima hukuman dan pembalasan dr ALLAH SWT. Amin.

Allhyarham Amir Mahmood Bin Jasruni, maninggal pada 7 Februari 2010, Ahad pada jam 9.00 mlm, meninggalkan seorang isteri dan 3 orang anak. Umur genap 43 tahun 1 bulan pada tarikh kematian. Sepanjang hayatnya, arwah berniaga di Pekan Parit Sulong, berniaga Sataydan bagi aku, Satay yg paling sedap yang pernah aku makan. Hasil perniagaannya itulah untuk menyara kehidupan nya dan keluarganya. Sepanjang hayatnya tidak pernah merasai kesenangan. Namun, dengan kesederhanaan nya, mencukupi untuk kehidupan dan keperluan seharian mereka sekeluarga.

Kini... tiada lagi senyuman, tiada lagi kehadiran nya di rumahku, tiada lagi gelak tawa nya, tiada lagi senda guraunya... Segalanya hanya tinggal kenangan yang x mungkin dpt kulupakan. Arwah seorang anak yg baik, walaupun sakit, tidak pernah mengeluh, seorang yang kuat semangat sehingga nafas terakhirnya pun masih berikhtiar utk berubat. Ya ALLAH, tempatkanlah dia dlm kalangan org g beriman.

Terasa kehilangan yang amat sangat.... aku dan keluarga ku sgt rapat dgn arwah. Kami redha dan pasrah kehilangan nya. Kami menyayangi nya dan yg pasti ALLAH lebih meyayangi nya. Kepada-Nya dia kembali. Dah tertulis dia akan pergi pada 7 Februari 2010.

Moga arwah ditempatkan dlm kalangan org yg beriman.... Marilah sedekahkan Al-Fatihah utk arwah. Amin.




Sewaktu arwah masih sihat, berniaga Satay di Parit sulong



Wajah sugul, arwah ketika di hospital Batu Pahat, Johor.

Senyuman arwah penuh pengharapan agar akan sihat spt biasa


Di Tanah Perkuburan

Ya ALLAH, tabahkanlah hati isterinya (Kak Lin) dan anak-anak nya (Amirul,Ewan&Balkis) dlm meneruskan kehidpan tanpa suami & ayah di sisi... Amin Ya Rabbal-Alamin.

Tuesday, February 2, 2010

1001 perasaan

0 comments
Ada suka
Ada duka
Ada tawa
Ada tangis

Segalanya menjadi satu
Satu yang tak pasti
Tak pasti...
Apakah ia...?
Mengapakah ia...?

Biarlah ia berlalu
Tiada siapa yang tahu
Tiada juga yang memahami
Biarlah...

Segalanya menjadi persoalan
Persoalan yg tiada jawapan

Wahai jiwa kacau
Pergilah jauh dari hidupku

Ya ALLAH
Berilah aku ketenangan
Berilah aku kedamaian
Berilah aku kebahagiaan
Biarpun itu untuk sementara
AMIN
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template