Sunday, January 31, 2010

Drift~~

1 comments

2 Hari Drift di kawasan parking di hdpan BP Mall...

Lama gile aku x tgok drift... slalu nye layan cup prix jek laa
Today, tunang aku bawak aku g tgok drift, padahal die keje tuh...hehehe...
PergHHh, kereta drift mmg standard laa Nissan or Mazda ke...
Ni skali tu, amik ko... kancil pun layan... hehe...
Suke...Suke.... aku ske tgok bnde2 camni...
kan besh kalo aku leh wt mcm ne diorg wat.


video

Amik ko !!

0 comments

HAHAhaha.... Ini lah adik Bongsu aku... berangan nak jadi HANTU CINA.... haiii... mcm2 hal adik aku ni.. Die ckp die sayang mak dan aku je kt dunia ni, pastu leh ckp muka ktorg mcm org Belanda..Gile pandai Bodek... hahaha.... penglipurlara....Neway, aku sayang sangat kat dia...

Memang cari pasal atau kebetulan??

0 comments
...Memang cari pasal ape??...
...Mustahil kot kebetulan...
...Boleh plak amik sama tarikh kawen ngn aku kan...
...padahal, dia tahu tarikh aku bila...
...Aku kot yg tetapkan tarikh dulu...
...Menyesal plak aku bgtahu dia awal2...
...Lupe perangai die tu camne...
...Jeles x bertempat...
...WTF...
...Tunang dia (polis) member baik aku...
...Yg ppuan nye plak kwn aku siap sekelas lagi...
...Perangai ppuan ni pelik...
...Ntah npe...
...Tunang dia yg polis ni ok lah...
...ArgHhh...
...Ape2lah...
...Aku x pasti lah tarikh sama yg dipilih tu...
...adakah mungkin ade unsur khianat, dengki...or...whatever...
...Hanya ALLAH yg tahu...
... Utk ppuan (kwn aku) tu, hope ubah2 lah perangai...
...Jadi matang skit beb...
...Takkan masih jeles x bertempat ngn aku...
...Daa~~...

Wednesday, January 27, 2010

The Spy Next Door

0 comments
Alhamdulillah
Selesai sudah segalanya
Baru tadi aku submit Practical Training Report kpd En.Zulkefli (UTHM)


Mengenai Nirwana College?
Belom lagi aku call tuk inform aku x jd kje... huhu... maybe esok.

Lapang skit fikiran aku
Tenang hati
Kini...
Aku spt yang lain
Tercari2 arah tuju
Tercari2 kerja kosong

Sempat lagi
Aku tonton wayang bersama Tunang
Kini...



"The Spy Next Door"
yeaHhh... sangat menarik !!!

Angkara Sushi
Segalanya berantakan

Entah kenapa teringin gile nk mkn sushi
Tapi si dia....??

Adakah aku punca pergaduhan??
Adakah aku terlalu detail person?
Masalah hanya....
Si dia tak nak teman aku beli sushi...
Itu je
Tapi......

Sampai skrg kami gaduh...

Munkin
Inilah DUGAAN BERTUNANG

Ya ALLAH,
Selamatkanlah Hubungan Kami.
.Amin.

Wednesday, January 20, 2010

Pengalaman VS Keselamatan

6 comments
Alhamdulillah aku berjaya dalam temuduga di Nirwana College. Aku dah leh start work as Librarian 2nd Feb... tp... aku msih BUNTU....

Library nyee mmg EMPTY and i need to do Library Planning... but...only ME is Librarian, no Assistant or others... daMn!! Tapi, bile ku pk balik... mcm menarik coz leh dpt more ecperience and keje yg mencabar... Tapi.....

LOCATION !! Bab location aku Buntu.
Tempat nyee area Pasar Seni berhampiran lak ngn Petaling Street.... Then...
RAMAI AFRICAN !! ShiTtt...

Camne ea?? Hari tu g interview pun "ORANG GAGAK HITAM" dah try nk nwt gangguan seksual... mcm celaka kan... Pengalaman aku dlm lift bsama diors (3-4 African)...siap ckp "Try to FUCKING Her" mata tgok aku... macam SIAL....

Aku buntu sangat... perlu ke aku lepaskan JOB ni?? Perlu ke?? Mana yg penting? Pengalaman or Keselamatan???

Monday, January 18, 2010

Maaf

0 comments
Assalamualaikum...

Sorry aku x dpt nk update blog aku tuk beberapa hari or minggu... Maybe next 2 weeks... aku agak busy laa... 15 Jan hr tu last day aku praktikal di UTHM Library... then 16 Jan - 17 Jan aku amik kursus Pra Perkahwinan lak.... Mmg masa aku sgt suntuk... Aku mengharapkan 18 Jan (Isnin) tuk aku menyiapkan semua tugasan (Report Practical) aku.... Alhamdulillah akhirnya siap... Hardcover jek yg x siap lg...tu aku hntar kt S.Alam jek la...

Then... 19 Jan aku rushing ke KL... Jam 3 ptg aku deInterview... Doa kan aku yee.... Aku sgt takot coz x ready lagi ni... :-(

Neway, i'll do my best... Hope segalanya dipermudahkan sepanjang interview tu nnti..

Ok lah... aku nk siapkan pape yg patot lg... Daaa~~~

Tuesday, January 12, 2010

GAME

0 comments
Now di saat-saat akhir aku di practical training aku ske satu game ni.. HuHuhu... agak lama laa x men game ni kan... Dulu Game ni laa favourite aku, balik skolah kalo x men MIRC sure aku akn men Game ni,.... Hahah... dlu biasalah pakai Windows 98, then bengap2 gune tenet. Tahu pon takat MIRC/Yahoo/MSN/CommunityZero... hampeHhh... nak download game Frenzy pon x tahu lg tau...

Now aku dah mula meminati game ni...


Sronok bile dah lame x men tp still terror lagi... k la... aku kne siap kn data repository for conference paper ni... daa~~

Entah kenape

3 comments
Pagi ni aku dpt msg dari seseorang (pmbntu library)... HhUhuh... gile ape menyatakan perasaan sedih x dpt tgok muke aku.. HuhUh... entah pape jek laa kan. Neway, thnkx to him laa coz mengeluarkan isi hati die tu. Sedih ke aku?? Entah la, mungkin kesedihan tu akn dtg bila aku x dpt lg keje kot. Ahakz... Utk tht guy : good luck k... aku bru bgtahu die yg aku de blog...pe nk kesah, he still can know about me... aku x nak laa bgtahu lebih sape lelaki tu coz kang ade plak yang kecik hati... aduhaiii.. susah gak kan...
tadi x dpt balas msg die coz aku x de kredit.. perlu ke aku bls?? len kali pakai maxis bukan pakai 019 ok.... daaa~~

Monday, January 11, 2010

Persoalan dan Tanda Tanya

2 comments
...Aduhaiii...
Menjadi tanda tanya pula...
Adakah SOTONG mempunyai Paru-Paru ?

Adakah ikan Pirana leh bertelor atau beranak?? Musykil !!!
Ikan Paus beranak...tp, ikan pirana?? ErrrRr...

Adakah tarzan itu wujud??
Siapa Tarzan itu? Adakah tarzan ni manusia atau...
HuuHuhu... Tarzan kalo dlm cite cartoon reti bercinte...
Tp, x nak laa Tarzan lakonan... x nak tarzan cartoon... nak tengok REAL tarzan!!

**** tak bley blah sama Lya... ade kee die ckp sotong beranak !! Hahahha... Ape die ingt sotong ni Mamalia?? Bile di soal psl udang, tahu plak yg udang tu bertelor... pape jek !!~~****

Kemusykilan terus melanda fikiran aku + Lya + Aida...
APE LAGI..... GOOGLE !!!

Sunday, January 10, 2010

Hari penentuan...

3 comments
10 January 2010
[Ahad]

Hari ni adlh hari penentuan di amna kedua-dua keluarga berbicang dan berpakat.
Adat bertandang ke rumah untuk menetapkan tarikh.
Tarikh yang di pilih 3 Julai 2010.
Tarikh yang kami nantikan
Di mana kami akan sah menjadi suami isteri.
Moga segalanya berjalan lancar
Restu kedua-dua belah pihak sangat penting
Moga hubungan kami diberkati
Moga tiap ujian yang dtg di tempuh dengan tabah

I love U so Much syg....

Daa~~

Belaian manja dari mu

0 comments
Sabtu 9 Jan 2009 : HAPPY ANNIVASARY


Adalah hari annivasary aku dan Jon yg ke-3... aku dan dia keluar seawal jam 2 ptg dan balik seawal jam 6 ptg... Kali ni tidak seperti tahun2 yg lepas di mana dia blanje aku mkn di Hotel dan juga di mana kami bertukar-tukar hadiah... kali ni tiada lagi semua itu. Tp, aku x kesah... aku akn cuba mnjadi seorang yg memahami... aku memahami keadaan nye. Baru hari Jumaat smlm nya 2 HP nye di curi, jadi, dia masih tak de mood. Tak pe la... Aku akn positif.

Belaian manja aku dapat apabila aku bersama-sama Yanie dan Yatie.. kami bertiga ke Carrefour pada jam 8 mlm. :-) So sweet... yang x bley blah, yanie ni mudah betol la mmpengaruh aku msuk ke satu tmpat sehingga duit aku melayang RM35 dgn sewenang2nye.



Sometimes muka ni kne laa dibelai... aku di belai dengan produk Raihana. HEhe... Buat Facial + Treatment + Laser bru RM35... Neway, insyaALLAH jika aku berkemampuan, pasti 2 times per month (at least) aku akn dapatkan belaian2 facial ni. Now msih x mampu coz x bekerja kan...



Ok laa... gonna miss my buddy : Yanie yg kini sudah terbang ke Sabah (UMS)... good Luck on ur Final Sem ok...

To my Love : Pasal HP tu sbr yee syg, i kan dah bg u HP i... neway, Happy annivasary...kita smbut next year after i dah sah jadi wife u...I Love U.

Daa~~

Thursday, January 7, 2010

Lahanat Pencuri

3 comments
Waktu orang Solat Jumaat,
Leh plak wat Dosa kan...
Lahanat pencuri !!!
Curi kedua-dua HP tunang aku....
Orang macam tu, moga2 mati di kena kan azab kubur yg paling dahsyat.
Dahnye kat masjid... Mencuri plak tu..
Kesian kat Mak Bapak Pencuri tu...

To my dear, tabahkan hati syg...

Release Process

2 comments
This is the final process in Indexing and Bibliography Division in UTHM Library...
3 weeks practical training at this Division. 1 week leff... uwaAaa... will finish our practical training :-(

Juz want to share the Release Process

1) Check the material first (condition, call no...etc)
2) Check the status [Final Processing], ISBN and Accession No. in WebOPAC
3) Using ILMU - Release for Circulation
* make sure the accession no, title and call no. are correct and available
4) Double Scan the Accession No.
5) It will display "Successfully Released"
6) Check status at WebOPAC
* Final processing be changed to Available
7) Check the location of the material

Some pictures during do a Release Process:




... I really love and enjoy working in library field...Don't know why, but it something interesting and i've learn more about the Library management in my practical training in UTHM Library. Full of credit to all professional and non-professional staff in UTHM Library...

... I hope i will be a librarian / cataloguer oneday, InsyaALLAH. Wish me... pray for Me... thank you...

~~...All my dream will come true...~~

Tuesday, January 5, 2010

Isi Hati ku yang Membeku

2 comments
Perlu ke aku diam??
Diam dan Membisu?
Berdiamkan diri adakah patut?
Memendam lagi baik dari meluahkan??
Mungkin ya dan mungkin tidak
Sakit hati dan perasaan kecewa yang teramat
Tak ku duga
3 tahun berlalu begitu saja
Segala pahit manis dilupakan
Segala gelak tawa senda gurau dihapuskan

Takdir?
Mampukah aku melawan Takdir?
Aku hampir lupa siapakah aku dan siapakah mereka
Kini ALLAH Maha Pengasih lagi maha Penyayang
Menunjukkan aku kedudukan sebenar
Nilai sebuah bahasa
Nilai sebuah persahabatn
Terima Kasih Ya ALLAH

Kawan
Memang tak terduga pengakhiran begini
Adakah kini dah berakhir?
Namun,
Cukuplah kau membuatku kecewa
Kecewa dengan sikapmu
Kecewa dengan kata-katamu
Ya ALLAH...
Moga KAU bukalah pintu hatinya
Moga dia sedar siapa dirinya di sisi-Mu
Aku pasrah...
Segalanya ku serahkan pada takdir...
Aku tetap akan meneruskan hidup aku
Aku masih mempunyai keluarga
Aku masih mempunyai orang yang meyayangi aku
Tidak perlu aku bersedih
Aku kini menjadi semakin kuat
Dugaan yang dtg pasti ku tempuh dengan tabah dan redha
Segala dugaan dan ujian pasti ada hikmah nya
Segalanya sudah tertulis di Loh Mahfus ku
Demi mu Ya ALLAH
Hanya kpd-Mu sahaja tempat ku berlindung dari segala kejahatan.

Buat SEMUA KAWAN-KAWAN...
Andai ada menyakiti hati, terkasar bahasa, keterlanjuran kata,
Maafkan aku..
Aku mungkin tidak layak menjadi kawan atau sahabat kalian...
Namun, bagi aku.. selama perkenalan kita...
Kalian semua adalah yang terbaik dan teristimewa yang pernah kumiliki...

Doa aku agar kalian semua berbahagia selamanya
Amin.

Monday, January 4, 2010

Indahnya Bahasa

2 comments

Yang kurik itu Kendi,
Yang Merah itu Saga,
Yang cantik itu Budi,
Yang indah itu Bahasa.

Budi bahasa merupakan adunan pelengkap dalam hidup insan. Terasa manisnya perhubungan jika disulami dengan budi dan bahasa yang baik dan indah. Menjaga hati dan hak rakan, menjaga tutur biar bersopan. Andainya ada terlebih dan terkurang bercakaplah terus terang, agar kekusutan tidak berpanjangan.

Mari nyanyi sama-sama...
Budi Bahasa Budaya Kita
Nyanyian : Dato Siti Nurhaliza

Ibu bapa dan kaum keluarga
Saudara terdekat jiran tetangga
Sayang menyayangi bertegur sapa
Ketulusan ikatan sepanjang usia

Para guru rakan sekolah
Turut warnai kehidupan kita
Ilmu ditimba pengalaman bertambah
Pergaulan sihat peribadi ceria

Bangsa Malaysia berhemah tinggi
Ramah dan mesra elok pekerti
Yang tiada dibantu, yang lemah dilindungi
Bertimbang rasa hormat menghormati

Kita berkhidmat jujur dan ikhlas
Mencurah bakti tak minta dibalas
Harapan rakyat satu amanah
Budi bahasa budaya kita


Renung-renungkan dan Selamat Beramal...

Berazamlah tahun baru anda (2010) dgn mengubah cara berkomunikasi dgn lebih baik, eratkan hubungan silaturrahim sesama manusia tanpa menyakiti dan disakiti. Mudah2an hidup akan lebih bahagia dan diberkati oleh ALLAH. Amin.

Secret Recipe

0 comments


9.30 mlm, aku dan tunang aku makan di Secret Recipe... so romantic... don't know why... he really appreciate me... he really show his love...

I don't know but I believe
That some things are meant to be
And that you'll make a better me
Everyday I love you

I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn somethng new
Everyday I love you

'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul.
It's a touch when I feel bad

It's a smile when I get mad
I'll the little things I am
Everyday I love you
Everyday I love you boy
Everyday I love you

'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul
If I asked would you say yes?
Together we're the very best
I know that I am truly blessed
Everyday I love you

And I'll give you my best
Everyday I love you

Sunday, January 3, 2010

Mengenai Doraemon

0 comments
Pada abad ke 22, hiduplah sebuah keluarga miskin yang merupakan keturunan dari Nobi Nobita. Kemiskinan keluarga tersebut bermula dari hutang-hutang yang ditinggalkan oleh Nobita kepada keturunannya. Karena keadaan ekonominya yang sangat menyedihkan, keluarga tersebut hanya dapat membeli sebuah robot kelas dua di sebuah pelelangan robot. Sebuah robot gagal di mana tidak ada seorangpun yang berniat untuk membelinya. Robot tersebut adalah Doraemon.

“Majikan” Doraemon yang baru bernama Sewashi (Nobita’s great great grandson). Setelah dipikir-pikir, Sewashi menyimpulkan bahwa satu-satunya jalan untuk merubah nasib keluarganya adalah dengan cara merubah nasib Nobita.

Dengan berubahnya nasib Nobita, diharapkan agar masa depan keturunannya juga berubah. Oleh karena itu, dikirimlah Doraemon ke “masa lalu” untuk membimbing Nobita ke kehidupan yang lebih baik.

Doraemon tiba di tahun 1969. Secara tiba-tiba ia keluar dari laci meja belajar Nobita. Mulai saat itu, Doraemon tinggal bersama Nobita dan menjadi bagian yang tidak terpisahkan dari keluarga Nobi.

Misi Doraemon cukuplah berat. Sebab, Nobita ternyata merupakan anak yang lemah dalam segala hal. Ia begitu malas belajar, tidak berniat di bidang olahraga dan tidak bersemangat untuk melakukan hal-hal yang berguna.

Doraemon sendiri bukanlah robot yang paling pintar. Tidak jarang Doraemon membuat kesalahan yang manusiawi seperti lupa merapikan peralatannya yang tergeletak begitu saja di kamar Nobita (yang kemudian akan disalahgunakan oleh Nobita) ataupun terlalu lembek terhadap Nobita. Walau begitu, Doraemon selalu berusaha menolong Nobita dan menjadi teman yang baik bagi Nobita.

Ditinjau secara sekilas, sepertinya Doraemon cukup berhasil dalam merubah nasib Nobita. Setelah kedatangan Doraemon, masa depan “berubah”. Istri Nobita di masa depan bukan lagi Jaiko (adik Giant!), tetapi Shizuka. Keturunannya tidak lagi miskin seperti sebelumnya dan sudah mampu untuk membeli robot berkualitas sebagai robot rumah tangga mereka. Robot tersebut bernama Dorami, yang kemudian dianggap sebagai adik Doraemon.

Kehadiran Doraemon juga memberi efek samping yang negatif. Nobita menjadi tergantung dengan peralatan Doraemon dan hampir selalu menyalahgunakan peralatan tersebut. Seringkali, sebuah masalah kecil menjadi besar hanya karena penyalahgunaan alat Doraemon.

Mengenai Doraemon :

Makanan kesukaan: Dorayaki
Hal-hal yang dibenci: kedinginan dan TIKUS!!
Lahir (dalam cerita): 2112-9-3 (
3 September 2112)
Tempat lahir: Pabrik Robot “Matsushiba”
*Data agak diragukan. Menurut wikipedia: tahun 1991. Tapi sepertinya tahun yang diakui secara resmi di
Indonesia (oleh pihak Elex Media Komputindo?) itu tahun 1990!!

Ada yang spesial dari angka 1293 tersebut loh:
Tinggi badan: 129.3 cm
Lingkar badan: 129.3 cm
Berat badan: 129.3 kg (seharusnya tidak mungkin Nobita selamat kalau tertimpa Doraemon :P)
Tinggi loncatan: 129.3 cm (kalau bertemu tikus)
Kecepatan lari (kabur): 129.3km/? (kalau bertemu tikus)

Spesifikasi:
Mata: infra merah, dapat melihat dalam gelap
Hidung: 20x ketajaman hidung manusia (sayang, sering rusak)
Kumis: mempunyai radar yang dapat mendeteksi benda dari jauh (sedang butuh perbaikan…)
Mulut: dengan ukuran mulut sangat besar (wastafel-pun bisa dilahap!), dapat memakan apapun
Bel: berguna untuk memanggil kucing-kucing lain (lagi-lagi sedang rusak!)
Kantong: 4 dimensi dengan kapasitas nyaris tak terbatas, tempat penyimpanan berbagai macam alat
Tangan: mempunyai kemampuan menyedot sehingga benda apapun dapat menempel
Kaki: telapaknya datar, dapat berjalan tanpa suara seperti halnya kucing biasa
Ekor: berfungsi sebagai “tombol” pengaktifan Doraemon

Doraemon mengajak anda...

0 comments

Mari nyanyi sama-sama

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

shukudai touban shiken ni otsukai
anna koto konna koto taihen dakedo

minna minna minna
tasukete kureru
benrina dougu de tasukete kureru
omocha no heitai da

(sore! tototsugeki!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

anna toko ii na
iketara ii na
kono kuni ano shima takusan aru kedo

minna minna minna
ikasete kureru
mirai no kikai de kanaete kureru
sekai ryokou ni ikitai na

(ufufufu… doko demo DOA!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

Part Time Primamoda

0 comments
Today aku ponteng kje. Ntah npe malas nk kje. Lagipon aku da niat nk benti dah... Aku dpt gaji smlm, aku blnje family & tunang aq mkn Sate, then, blnje Erin & sorang dak kecik laki (Amir) mkn McD...Smlm gk aku beli and tambahkan lagi koleksi kain... beratmbah2 laa baju kurung aku. :-P

Aku benti pon sbb nyee dah penat laa kje sana.. aku nk cr kje lain, hbs praktikal ni hope dpt kje yg sesuai ng aku... now, aku nk fokus wt praktical training report je... ;-)

Ok laa... daaa~~

Saturday, January 2, 2010

Ade Aku kesah??

4 comments

Siapa dia?
Siapa Mereka??

Siapa kamu?
Peduli ape aku....
Ko nak de bidadari ke, pari-pari ke nak ada puteri ke
SO WHAT?

Ade aku kesah?

Ade aku heran?

Aku x jaga hidup org, tak payah lah nyebok hal aku.
Aku nak buat apa kee...
Ade aku libatkan kau??

Ade aku guna brg ko atau duit kau??
BLOG aku...
sukati aku lah
Ade aku kesah??
Buruk nyee rupa
bila LELAKI menjaga tepi kain orang

SyoKk lebey dok pukul canang

Mengalahkan perempuan

Buruk...Buruk... Buruk...
dan...
TAK SESUAI !!!!

* NO BODY PERFECT !!! *
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template