Saturday, December 12, 2009

Sakit dan terus disakiti.... kecewa dan terus dikecewakan....


Itulah aku.. padan muke aku !!
Org len bercinta aku pun nk bercinta....
Org lain happy... tp aku????
Nape die dah berubah??

Lelaki semua #$@!@#....
Lelaki yg aku cintai tu pun mcm tu jugak???

Aku silap nilai siapa dia ke??
Ya ALLAH...dugaan apa ni?? Aku cuba tabah dan redha...
Aku x perlu lagi menangis untuk lelaki spt dia.

Aku x perlu bersedih krn dia

Aku pasti akn jadi Wanita Paling Bahagia di Dunia...


Tanpa dia... siapa aku???

Dia siapa bg aku???
Siapa dia dan siapa aku??
Perlu ke aku masih megharap sinar bahagia?

perlu ke aku mengharap kasih nye?
Betul ke keputusan aku kali ni?

Adakah betul?? Adakah salah??
Aku memilih dia....
Aku memilih dia...
tp, kenapa?? Mengapa??

"Ya ALLAH, jauhkan lah aku dr kekecewaan.
Jika dia bukan dijodohkan utk ku...

Bawalah dia jauh dr hidupku...
Bebaskanlah aku dari perasaan sakit hati,
kecewa....
Bantulah aku...
Hanya kpd-Mu ku berserah"
Amin.

Aku buntu.....!!!!!!!!!!

34 comments:

-reza-bul4t-nipi- on December 12, 2009 at 9:02 AM said...

wei~~~!!! apsal nih~~!!!!

Yaya Johorean on December 13, 2009 at 4:46 PM said...

Ntah laa bulat... Aku pn bingung. Mungkin dugaan sblum melangkah ke arah pertunangan.. Haha...

Aku sedey~~

Bee Bee World on December 13, 2009 at 5:34 PM said...

aku pon rasa...maybe itu dugaan kot...sabar k yaya..t aku pon jd takot gak...

Yaya Johorean on December 13, 2009 at 5:55 PM said...

Ntah lah beb... Dugaan kali ni mmg besar laa sampai aku pun rasa dh give up. Nak brtunang pn x de hati. tp, smlm die blanje aku McD...pastu aku smbung lik merajuk. Ha3.

-reza-bul4t-nipi- on December 13, 2009 at 11:48 PM said...

rilex k yaya.. tu semua mainan perasaan ko... ko sebnarnya sngat2 penat n need someone to be with u.. tp, dlm masa yg sama, that person also in very-very hard situation... good person need to rest k...:)

Yaya Johorean on December 14, 2009 at 12:40 AM said...

betul tu bolat. Aku penat keje weekdays + weekend lg... then, die pn busy ng inventory..so... msing2 penat and aku maybe terasa hati coz mcm kurang layanan +perhatian je... :-( i hate thz situation...

-reza-bul4t-nipi- on December 14, 2009 at 12:57 AM said...

babe, xperlu terasa hati... korang belum lg hidup bersama... dh hidup bersama kang, lg laaaa byk terasa hati.. mulakan dr skang, jgn sesekali terasa hati.. ingat,sometimes guy want to be alone, n that time is the time YOU need him most... give n take k... i want u happy sis~~!!!

Yaya Johorean on December 14, 2009 at 3:36 AM said...

Yupz.... tp, npe msti if aku busy, aku msih lg leh msg or call dia sedangkan dia tidak????
Nape??
Lelaki mmg camtu ke?
bg die msg merimaskan..
msg ni meremehkan...

-reza-bul4t-nipi- on December 14, 2009 at 6:35 AM said...

hahahaha~~~ ak xtau nk ckp cmner...lain org,lain persepsi...ada yg xsuka msg n call, lebih suka jumpa...ada yg sebaliknya,ada yg dua2 ok.. setiap org lain beb.. diri aku la, even ak bz mcm ner pun, ak akan curi masa utk call or sms ngan org yg aku syg tiap-tiap hari..... kalu hp ak xbunyi, hdup ak kosong n sunyi mcm laaa skang nih... ("_")

Yaya Johorean on December 14, 2009 at 5:31 PM said...

Tahu x pe. masalahnye...
Lelaki ni..
masa nak kite, awal2 nk memikat..nk start bercinta..
Msg or call tak henti2...
Kata2 madah berhelah semua keluar..
Skrg??
after 3 years??
HuHU...
msg pon sepatah dua kata "ok..baik.." itu jek la...
Call pun "abg g kje dulu"..

lelaki mmg camtu ea??
Belum kawen kentut pun wangi...dah kawen nnti... kentut busuk kne marah plak tuh!!

-reza-bul4t-nipi- on December 15, 2009 at 2:50 AM said...

xjgak beb... tu semua depend on person.. not every guy is same k.. kepada jon, fahami la kata2 aku nih..
'wanita umpama bunga...' renung2kan lah dan selamat menanam bunga~~!! jgn memanjang pk nk meng-kejer-kn sawah jer...:p

Yaya Johorean on December 15, 2009 at 4:04 PM said...

WaHhh....Giler Arr bolat... bermadah helah berjiwang bunga... untung GF ko kan. :-)

AdeHh... aku tanam bunga gak kt Farmville... tp, untuk Jon x de plak aku nk berbunga2 ni,...

-reza-bul4t-nipi- on December 15, 2009 at 5:21 PM said...

erk.. GF dh xder... tgh cari tp xjumpa2.... tunggu gurlz ngorat ak plak... :(

Yaya Johorean on December 15, 2009 at 8:07 PM said...

AdeHh.. bolat dah x de GF ke? mmber ktorg ade lg yg single...try laa ngorat !! Ade 2 org sama praktikal ngn ktorg...Aku dan lya pasti bahagia jika kau memilih mereka..ini adlh krn... sekurg2nye ko lelaki yg baik + touching tuk mereka...

Bee Bee World on December 15, 2009 at 8:08 PM said...

aku pasti pilihan kami utk ko adalah tepat...ko memang budak yg baik lah bolat...dah lah mrah hari..comel..bijaksana...yg arif..cewah...melambung puji aku bg kat ko...nie sumer sebab KFC..idamanku selalu..hahahah

-reza-bul4t-nipi- on December 15, 2009 at 11:03 PM said...

yaya: xpe laaa.. ak nk maintain cmni jer dulu... layan awek2 yg sudah ber BF tp kesunyian...ada 2 org skang nih.. ekekekekekeke....

lya: ekekeke...tu puji xikhlas...:p btw, xder commitment ni, ak bebas nk wat apa jer... perabih makan KFC (cth) ngan kawan2 lg worth dr g dating cos friendship never ending...:)

Yaya Johorean on December 16, 2009 at 4:19 PM said...

AduSss... payah tu kalo ko melayan pd wanita2 yg dah berpunya tp kesunyian. takot ko terpikat atau jatuh hati pd salah sorang dan akhirnya x mo laa ko yg kecewa... :-(

Bee Bee World on December 16, 2009 at 4:21 PM said...

tol kata yaya..tp aku musykil..siapakah geranganya wanita itu?

Yaya Johorean on December 16, 2009 at 6:09 PM said...

Yang pasti gerangan perempuan tu bukan aku dan bukan kau wahai lya...mungkin org lain.Orang lain tu siapa? mungkin org tu org yang di minati Bolat atau yang emminati bolat atau pun tiada yang meminati saling meminati.

Bee Bee World on December 16, 2009 at 6:12 PM said...

atau..sebebarnya x der pon cerita minat...atau diminati...atau...ah....risau..serabut...
hahahah...bolat..ko minat saper...ko ngaku jer lah..aku pasti..
bukan yaya..lya...dn sebagainyer...atau dan sebenarnyer..[lagu yuna]..hahah

-reza-bul4t-nipi- on December 17, 2009 at 2:28 PM said...

korang jgn risau laa.. bukan korang... other girlz out there... kalau korang pun, apa salah nya.. ekeekekekekeek...

yaya,ko jgn risau pasal jatuh hati ngan diorang.. sbb pengalaman lepas dh menjadikan aku berhati2 untuk fall in love again..kalu minat tuh, its very2 general.. aku mmg senang MINAT & TERPIKAT kt pompuan, sbb ak bukan gay.. tp tidak sesekali untuk jatuh cinta... dr minat mmg dtg nya perasaan syg,cinta,etc.. tp cinta aku sngat2 bernilai n hanya seorang wanita yg berhak mendapatkan nya... cuma xtau lagi sape... :) (Only Y n D know why my love is priceless cos, only 2 of them i was fall in love with)

ak sekadar jd teman diorang jer.. sbb dlm masa yg sama, ak SANGAT-SANGAT perlukan teman.. teman yg ak maksud kan, teman sms,teman berhubung dlm keadaan yg berterusan...

sehari dlm 100 msg normal bg aku... call setakat 2jam, pun biasa sngat2...direct 5 jam pun penah wat tp dgn org yg berbeza... sbb nya,aku LANGSUNG xleh hidup sunyi.... Hidup sendiri boleh, tp bukan sunyi... ak akan jd giler.....

Yaya Johorean on December 20, 2009 at 7:35 AM said...

Ish... bolat...aku pnh rasa ape yg ko rasa..Aku leh hidup sorang2...tp, aku x leh sunyi. If aku sunyi, pasti aku akn nangis...aku akan ingat segala yg pahit..yg sedey yg pnh terjadi kt diri aku.

Aku x pnh menyesal aku jatuh hati pd bf aku tu... aku pilih dia dan aku percaya aku akan bahagia dgn dia...cuma...aku tak pasti laa pilihan itu tepat atau tidak...

-reza-bul4t-nipi- on December 20, 2009 at 1:53 PM said...

bila aku sunyi, ak akan wat kepala giler,bwk moto laju2, nengok cter ehem2 dan seterusnya... then, otak aku akan kosooooonggg... mcm harem laaa...menci..

jgn ragu-ragu dgn pilihan ko... kalu lagu, mintak petunjuk drpd Allah.. Allah tu ada.. :)

Yaya Johorean on December 20, 2009 at 4:02 PM said...

Bile sunyi bwk motor laju2 tu aku setuju coz aku akn buat benda yg sama...Mmg release tension. tp, selain tu...kalo aku sunyi atau sedey.. aku akan telan panadol sebanyak mana yg aku mampu... tu yg skrg ni kalo aku sakit, aku mkn panadol x jalan beb.

-reza-bul4t-nipi- on December 21, 2009 at 1:25 AM said...

panadol bukan ubat sakit.. dia pain killer jer... kalu sakit, aku xmakan panadol pun KECUALI ak perlukan tenaga n xleh sakit pada masa tu.. ubat ak bila sakit cuma 100Plus.. minum byk2 smpai kembung perot, esoknya badan dh ok.. tp, kalu hati yg sakit...... xde ubat....

Yaya Johorean on December 21, 2009 at 2:09 AM said...

Tahu x pe... aku rse kalo hati sakit yg teramat, kite tikam diri sndiri pun x kan rasa sakitnya kan....

Bersyukurlah bolat, sekurang2nya kite msih de perasaan sakit, suka, sedey...etc... kalo ALLAH tarik balik apa yg kita ade, means terus jd manusia tak berperasaan camne?? dpt bayangkan x?

-reza-bul4t-nipi- on December 21, 2009 at 2:47 AM said...

i second the motion sis...:D:D:D

Yaya Johorean on December 21, 2009 at 6:05 AM said...

Bagus... ko mengerti dan memahami. Kdg2 bg aku, biarlah aku je yg terus disakiti, kecewa dan sbginye....

-reza-bul4t-nipi- on December 21, 2009 at 9:12 AM said...

itu la perempuan... menyeksa diri sendiri kunun2 nya utk kebahagian org laen... huhuhuhu....

Yaya Johorean on December 21, 2009 at 4:14 PM said...

Tahu pon ko... kalo dia bahagia krn penderitaan aku, tak salah kan??

-reza-bul4t-nipi- on December 22, 2009 at 12:30 AM said...

mmg xslah dua-dua bahagia... tp ko la yg sakit...padan muka ko..

Yaya Johorean on December 22, 2009 at 6:34 PM said...

Nak wat camne kalo itu dah tertulis... Yaya Destiny...huk huk huk

-reza-bul4t-nipi- on December 26, 2009 at 1:21 PM said...

ehehehe... apa2 pun, selagi ko berusaha ke arah kebahagian, dgn izin-Nya, urusan itu di permudahkan.. :)

Yaya Johorean on December 27, 2009 at 5:15 PM said...

Kini aku dah menju kpd kebahagiaan... da x sedey2

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template