Tuesday, December 22, 2009

Jatuh cinta




Ya Allah, jika aku jatuh cinta

cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu

agar bertambah kekuatan untuk menyintaimu…

Ya Muhaimin jika aku jatuh hati,

izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu

agar tidak terjatuh aku ke dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana jika aku jatuh hati,

jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada-Mu,

Ya Rabbul Izzati jika aku rindu,

rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid dijalan-Mu…

AMIN...

18 comments:

Bee Bee World on December 22, 2009 at 7:39 PM said...

amin....

Yaya Johorean on December 22, 2009 at 8:39 PM said...

Thank you

Bee Bee World on December 23, 2009 at 12:33 AM said...

welcome....where's bolat..sonyap jerk

Yaya Johorean on December 23, 2009 at 12:53 AM said...

BB, bolat tgh shopping baldi, sabun, shampoo, ubt gigi,pensel, pen, A4 paper...etc... kan dah nak nek sem ni....

-reza-bul4t-nipi- on December 23, 2009 at 1:55 AM said...

oit,ngumpat aku... xder nyer nk shopping...aku bagun pukul 3pm setiap hari... tdo pukul 6.15am setiap hari... huhuhuhu

Khairulnizam on December 23, 2009 at 3:16 AM said...

xbaik untuk kesihatan... tido lewat..huhu

-reza-bul4t-nipi- on December 23, 2009 at 7:53 AM said...

nizam: dh biasa.. tabiat buruk yg sukar dibuang ketika dirumah....huhu

Yaya Johorean on December 23, 2009 at 4:10 PM said...

Bolat : hahha... ko ingat ko ni kelawar jadian?? CehHh... kalo aku kan, x de maknanye nk tdo ngn bgun cara ko. Bek aku tido x bangun2...bru nikmat... hehe

-reza-bul4t-nipi- on December 23, 2009 at 4:44 PM said...

yaya: aku bukan kelawar mahupun keluang tp aku adalah bulat... ekekeke nikmat tdo xbgun2?? ko dh ready ker.... bukan nikmat yg dpt, seksa kubur dpt ler... uhuhuhhu.. (ps: aku lum tdo lg nih.. xleh thn kena ngumpat ngan korang,sanggup stay up nk meroyan ngan korang)

Yaya Johorean on December 23, 2009 at 5:14 PM said...

Hahha... tahu pon.. ktorgkalo ko x de je kat blog, pasti ktorg akn tertanya2 dan mcm2 andaian "mungkin...agaknya..." trhadap ko... Ahakz..

AdeHh.. aku lom bsedia lagi x nk bgun2.. lom wt tobat lagi...

-reza-bul4t-nipi- on December 23, 2009 at 5:36 PM said...

bagitau sikit apa andaian durjana korang tu... best gak jd bahan ngumpatan dan kutukan korang ekk... slalu laki-laki korang jer jd mangsa.. ekekekeke

Yaya Johorean on December 23, 2009 at 5:58 PM said...

Cehh...tp kan beb, kalo laki mengumpat siapm mengutuk lagi terok beb... kalo ppuan siap ade kias2as x direct pon...takat menganjing tu biasalah..

-reza-bul4t-nipi- on December 23, 2009 at 6:09 PM said...

ngutok la best... direct jer trus,xder kalis2... semua org penah kena kutuk ngan aku... padan muka... wakakakakakakakaka~~~!!!!

Yaya Johorean on December 23, 2009 at 8:26 PM said...

Ahahha... ko mmg durjana wahai bolat... ntah2 nnti nek sem ko syokk lebey kutuk aku & lya pd si9 khai tu ha...

-reza-bul4t-nipi- on December 24, 2009 at 11:48 AM said...

nk aku jd durjana btol2 ker... kang ko xdtg puncak lg.. ekekeke

Yaya Johorean on December 24, 2009 at 4:54 PM said...

Hahhaha.. berani lak ko nk durjanakan kakak2 ni...

-reza-bul4t-nipi- on December 26, 2009 at 1:13 PM said...

ak pantang dicabar.... jgn cabar aku...(erk... cabaran berenti isap rokok n jd kurus ak tolak awal2 tau..)

Yaya Johorean on December 27, 2009 at 5:11 PM said...

Hahhha.. bru nk cabar ko jd kurus sekurus aku... ahha.... camtu aku cabar ko blanje ktorg dkt Pizza hut dan McD plak !!! Ok !

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template