Sunday, September 13, 2009

Program Ihya' Ramadhan AIMS 12 Sept 2009


12 September 2009

First of all, aq nk ucapkan Terima Kasih pd Committee Program ini krn mnjemput aq dan kwn2 Induk as a fasilitator tuk Ank2 yatim... Alhamdulillah segala aktiviti dijalankan dgn jayanya.

TAHNIAH utk kwn2 ku yg bertungkus lumus mnjalankan program ni. Mmg sgt besh dan x kan dpt ku lupakan...

Ni aq nk story skit laa spnjang program Ihya' Ramadhan ni...

Aq dan Lya mnjadi Fasi di BK 65, mmg pd mulanye adik2 agak pasif dan susah untuk berkomunikasi. Aq mulakan dgn game permainan nombor. Pemainan ni bukan sj adik-adik yg main, tp, student2 IS 221 g trlibt pn join. Agak meriah dan seronok melihat adik-adik bergelak ketawa.
Seterusnya, pembahagian kumpulan dilakukan dgn mrk dikehendaki mmberi nama kumpulan mrk dgn nama kuih raye. Mcm2 laa.... diorg ade letak kump. bahulu, kump. mazola, kump Almond Landon..kump. kapit pun ade.. Hehe.

Then, aq dan Lya mmbawa slot "LDK - Niat Puasa danPerkara2 yg Membatalkan Puasa"... Mcm2 laa jawapn mrk... sesi soal jwb antar kump. pun ade.. ha3... ade 2 kump menyatakan "kentut dlm air leh batalkan poce"... ade plak yg kate" marah di bulan poce pun leh batalkan poce"... comel dak2 ni... mrk dikhndaki present hasil prbincangan dlm kump. msing2.

Seterusnya, aq mmbuka ruangan utk adik2 bercerita ttg pengalaman mrk di bulan puasa dan hari raya... hanya 3 org shj yg sempat bercerita dan tlh mndapat hadiah...

Selepas itu, aktiviti di teruskan lg dgn Game "Harimau - Hakim - Pemburu"... mcm2 gaya + ragam + aksi adik2, abg2 dan kakak2 bile bermain. Tak lepas juga di denda dgn Sifir Siput... ahakz...

Masa mmg slalu mncmburui kte... tamatlah sudah dan penyerahan adik angkt dilakukan.. sedeh... sedey...

Jam 6.30 ptg aq dan lya brkumpul bsama pelajar IS221 yg lain di khemah. Aq dan lya memilih utk duduk semeja bersama 4 lagi rakan fasi : Shaf - Kamal - Azmi - Nabilah... Pelbagai aktivit pd mlm itu. Terutamanya ade bikers... ade persmbahan nasyid dr pelajar IS221 dan jg adik2.. adik2 dpt duit raye.. ade sesi fotografi (wajib)... dan lastly ade men bunga api... besh dan agak enjoy...

Antara gambar:
Lastly... Untuk sahabat2, adik2 dan lecturer yg hadir... Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Maaf andai ada terkasar bahasa... Renung2kan dan Selamat Beramal.

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template