Wednesday, September 30, 2009

Maaf Utk Segalanya

0 comments

Diriku aku tidak sempurna untukmu.
Aku tidak tahu apa yg harus aku lakukan.
Ingin ku pendam, takut makin banyak melukakan hati kau.
Aku buntu… Aku bingung…
Aku ingin menjadi kawan dan sahabat
Salah ke aku berterus terang?
Mungkin meluahkan akan menyakitkan kau,
Tapi, kau harus mengerti…

Hidup aku tak jauh beza dengan rama-rama.
Aku ingin sentiasa kelihatan cantik pd pandangan orang
Aku ingin bebas ke mana jua
Hidup tidak lama tapi disukai ramai
Aku tak nak dibenci sesiapa termasuk kau.
Maafkan aku.

Aku bersyukur dapat berkawan rapat dengan kau.
Aku inginkan sebuah persahabatan yang kekal selamanya dari kau.
Tapi, sayangnya…
Kau nak mengakhirkan nya.
Hanya ucapan terima kasih dan maaf yang mampu aku berikan.

Maafkan aku wahai kawan
Aku tidak terniat menyakiti hati kau
Aku harap kau menegerti
Aku tidak akan pernah jauh dari kau
Aku tetap anggap kau kawan aku.

Akhir sekali
Doa aku sentiasa bersama kau
Moga kau diketemukan dengan seorang wanita yang jauh lebih baik dari aku
Aku doakan kau Berjaya di dunia dan di akhirat.
Amin.

Satu pintaku,
Andai tiada lagi hari esok untuk aku
Jadikanlah aku sebahagian daripada kenangan manis kau
Simpanlah kenangan itu sebaiknya
Diriku hanya lah manusia biasa
Yang sering melakukan kesilapan
Maafkan aku wahai kawan.

Monday, September 14, 2009

Terima Kasih Kawan2...

1 comments
14 Sept 09 [10.00p.m - Kafe Kolej PP]

Dalam dunia ini, kita tidak punya sesiapa kecuali diri sendiri dan keluarga. Tetapi, dalam kita bersendiri, kita beruntung kerana mempunyai sahabat yang memahami kita.

Aku beruntung kerana mempunyai kawan yg layak di panggil sahabat. Betapa indahnya hidpku dengan kehadiran mereka. Suka, duka, tawa dan tangis kami bersama...

Hari ini, terciptalah lagi kenangan keakraban persahabatan di anatar kami. Berkumpulnya kami di kafe sambil bergurau senda, berkongsi cerita dan lain-lain mengeratkan lagi persahabatan yang terjalin. Ya ALLAH, betapa aku menyayangi mereka...

Tidak dapat kubayangkan, perjalanan hidup tanpa sahabat. Kini bagiku 3 tahun bagaikan 3 hari... Rasanya baru semalam kami berkumpul di Minggu Mesra Siswa [MMS], rasanya baru tadi kami bersama2 mendaki Gunung Datuk... Ya ALLAH... aku pasti akan merindui mereka.


Entah hari esok ada lagi untuk ku, buat sahabat-sahabatku yang sering terkecil hati kerana perbuatan dan kekasaran bahasaku, aku memohon keampunan dari kalian...maafkan diriku...

Jika tiada lagi hari esok untukku, aku ingin kalian semua tahu...kalian lah sahabat ku dunia dan akhirat. Jadikanlah aku sebahagian dari kenangan kalian semua.... Terima kasih menjadi sahabat.


Doa Persahabatan

Pertemuan kita di suatu hari

Menitikkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadap Illahi

Di atas jalinan yang suci


Namun kini perpisahan yang terjadi

Dugaan yang menimpa diri

Bersabarlah diatas suratan

Kutetap pergi jua


Kan kuutuskan salam ingatanku

Dalam doa kudusku sepanjang waktu

Ya Alloh bantulah hamba-Mu

Mencari hidayah dari pada-Mu

Dalam mendidikan kesabaranku

Ya Alloh tabahkan hati hamba-Mu

Diatas perpisahan ini

Teman betapa pilunya hatiku

Menghadapi perpisahan ini

Pahit manis perjuangan

Telah kita rasa bersama

Semoga Allah meredha'i
Persahabatan
dan perpisahan ini

Teruskan perjuangan


Kan kuutuskan salam ingatanku
Dalam doa kudusku sepanjang waktu
Ya Alloh bantulah hamba-Mu
Senyuman yang tersirat di bibirmu

Menjadi ingatan setiap waktu

Tanda kemesraan bersimpul padu

Kenangku di dalam doamu

Semoga... Tuhan berkatimu

Sunday, September 13, 2009

...Hampa dan Kecewa...

3 comments

13 September 2009 : Ahad


Hari ni plan aq-Lya-Yan-dan Nana hancur berkecai. Niat kami nk jumpe Syamrin Fotograf di PKNS, Shah Alam hari ni...tp, niat kami x kesampaian. Bile lagi dpt jmpe die kan....Mmg sgt sedih laa kan... mungkin nmpak pelik bile aq nangis bile x dpt ketemu Syamrin... tp, itulah hakikat...artis yg sgt aq minat.... Pape pun.... mungkin ade hikmah disebaliknya...

Aku dan Lya x kan pergi jika Yan dan Nana pun x dpt pegi coz mrk ade meeting post-moterm. Polisi geng Gedikz : Menghargai Persahabatan... YeZzaa... Persahabatan lg penting....

Lagu Fav. aku :

Di Alam Fana Cintamu
by Fotograf


Bila terpejam lena

Jasadku tidak berdaya

Mencari engkau di mana

Hanya dalam mimpi indah


Bila aku terjaga

Jasadku terus berdiri

Mencarimu tiada lagi

Berkubur di alam mimpi
Apakah aku yang terlupa

Antara lena dan terjaga


Di waktu malam pemisah
Yang nyata menjadi mimpi

Di sini engkau menanti
Bersama harum kasturi

Bagai mekarnya bunga cinta

Di alam nyata penuh rahsia

Pabila titisan embun pagi

Mimpi indah

Entah ke mana menghilang

Itulah kenyataan

Engkau biarkan aku terbuang
Dan mencari dirimu
Di alam fana cinta
Egkau pula berdusta


Ku terpenjara di dalam lena
Aku terpenjara

Di dalam lena di dalam jaga



Program Ihya' Ramadhan AIMS 12 Sept 2009

0 comments
12 September 2009

First of all, aq nk ucapkan Terima Kasih pd Committee Program ini krn mnjemput aq dan kwn2 Induk as a fasilitator tuk Ank2 yatim... Alhamdulillah segala aktiviti dijalankan dgn jayanya.

TAHNIAH utk kwn2 ku yg bertungkus lumus mnjalankan program ni. Mmg sgt besh dan x kan dpt ku lupakan...

Ni aq nk story skit laa spnjang program Ihya' Ramadhan ni...

Aq dan Lya mnjadi Fasi di BK 65, mmg pd mulanye adik2 agak pasif dan susah untuk berkomunikasi. Aq mulakan dgn game permainan nombor. Pemainan ni bukan sj adik-adik yg main, tp, student2 IS 221 g trlibt pn join. Agak meriah dan seronok melihat adik-adik bergelak ketawa.
Seterusnya, pembahagian kumpulan dilakukan dgn mrk dikehendaki mmberi nama kumpulan mrk dgn nama kuih raye. Mcm2 laa.... diorg ade letak kump. bahulu, kump. mazola, kump Almond Landon..kump. kapit pun ade.. Hehe.

Then, aq dan Lya mmbawa slot "LDK - Niat Puasa danPerkara2 yg Membatalkan Puasa"... Mcm2 laa jawapn mrk... sesi soal jwb antar kump. pun ade.. ha3... ade 2 kump menyatakan "kentut dlm air leh batalkan poce"... ade plak yg kate" marah di bulan poce pun leh batalkan poce"... comel dak2 ni... mrk dikhndaki present hasil prbincangan dlm kump. msing2.

Seterusnya, aq mmbuka ruangan utk adik2 bercerita ttg pengalaman mrk di bulan puasa dan hari raya... hanya 3 org shj yg sempat bercerita dan tlh mndapat hadiah...

Selepas itu, aktiviti di teruskan lg dgn Game "Harimau - Hakim - Pemburu"... mcm2 gaya + ragam + aksi adik2, abg2 dan kakak2 bile bermain. Tak lepas juga di denda dgn Sifir Siput... ahakz...

Masa mmg slalu mncmburui kte... tamatlah sudah dan penyerahan adik angkt dilakukan.. sedeh... sedey...

Jam 6.30 ptg aq dan lya brkumpul bsama pelajar IS221 yg lain di khemah. Aq dan lya memilih utk duduk semeja bersama 4 lagi rakan fasi : Shaf - Kamal - Azmi - Nabilah... Pelbagai aktivit pd mlm itu. Terutamanya ade bikers... ade persmbahan nasyid dr pelajar IS221 dan jg adik2.. adik2 dpt duit raye.. ade sesi fotografi (wajib)... dan lastly ade men bunga api... besh dan agak enjoy...

Antara gambar:
Lastly... Untuk sahabat2, adik2 dan lecturer yg hadir... Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Maaf andai ada terkasar bahasa... Renung2kan dan Selamat Beramal.

Friday, September 11, 2009

TensioN....+.....Hampir GileRr

0 comments
8.00 a.m - TEST SISP

Pagi ni aq de test SISP salah satu subjek minor aku. Agak menarik subjek ni krn macam senang, tp, sbnrnye agak laa payah. Aq lambat bagun, tepat jam 8.00 pagi aqn terkejut bgun tdo... terus laa aq capai tuala.. HaHa... Aq x mandi beb g Test... ye arrr, da jam bpe... ha3...

Test td agak payah laa... lain yg aq hafal lain plak yg keluar. Aq pakat hentam jek laa...hope ade laa jwpan yg sangkut. Test sejam jee, tp after test tu ade plak kelas... HuHu... aq mmg ngantuk gilerr time tu. Spt biasa HP jd sasaran. SyoKkk jee men game. :-P

11.30 a.m - Habis kelas Pak Lah

Dengan semangat nyee aq balik ke rumah utk terus study Digital Library tuk test pd ptg ni plak, tp... akhirnye gagal... Aq tertido sampai laa kedengaran Azan Zohor... Mak aih...Aq terus melompat dr katil, mandi & solat then terus laa capai nota Digital Library..... Wani plak dtg, hahahha.... bukan aq study...dok borak plak ngn die.. Hampeh....

3.00 p.m - Test Digital Library

Ya ALLAH.... dugaan apa kah ini... ish... Alhamdulillah Part A dan Part C aq boleh jawab.... tp... Part B mmg aq x jwb laa..... Aq x tahu nk jawab pe.... nak hentam pun aq x tahu..... ish... menyesal nyee aq study last minit. Dah nye paper x de Final...

Aku bingung....

Now, aq rase aq patut berubah.... jd spt sem-sem yang lalu... Aq nk kurangkan laa aktiviti Facebook + YM + Skype..... Mana x nye... aq melayan sume tu... study nyee ntah ke mana....
Final sem beb..... Pape pun, aq harap.... niat aq utk berubah...back to normal...back to basic berjaya laa kan.... :)

|| Berbuka Puasa ||

Hari ni aq berbuka poce ngn Wan Ustad. Mmg dirancang.... Cuma ktorg makan skali ngn dak umah aq. Be Profesional beb!! Ish... mule2 bengang laa gak kalo terfikir m,ber2 sebatch yg kaki gosip nampak... tp, aRghHhhh.... biarlah.... makan je kot.... :) Neway, hope si dia selesa makan bersama geng umah aq td... Thankz....

Thursday, September 10, 2009

Perlu kee...??

1 comments
Kelas: Web Programming [2.00p.m-5.00p.m]

Hari ni PC kt Lab3 wt hal. Hampeh giler... 3 pc gk laa aq tukar, last2 nye dpt laa aq install wamp server... dok blkang skali beb!! Dah nye aq RABUN tahap BUTA.....Agak terkial-kial gk laa aq sbb dak2 lain sume da start. Neway, dgn kesabaran aq...akhirnye aq dpt jgk laa follow pe diorg wat.

Hari ni aq n classmate blajar how to search... Mak aih... coding... ish... Ade jek laa error kt dreamweaver tu ha... Aq mmg x nampak ape2 yg en. safawi taip kt depan tu. Harapkan pendegaran yg agk pekak ni jek la... HUHu...

Thankz to Man + Nad yg bantu aq... Nad tolng aq mncari error.. hehe.. Last2 nye, En. Safawi tolong aq... tp, masih x leh solve the prob...Camne laa ea... makin risau lak aq ngan paper ni... Pape pun, jgn mengalah sblum berperang. Eh, betul ke ea..? :p

Now... aq dah nekad. Cuti Raye ni aq nk ajak ayah aq buat cermin mata... Tp, aq mmg cukup x suke laa pakai cermin mata. Nanti x nampak laa lg mata aq yg besar ni. Camne ea..?

Tp, memandangkan aq nk wt programming dgn penuh dgn coding, aq trpaksa laa buat. Kalo x buat, cnfirm laa biji mata aq terkeluar tgok coding.. Hu3...

Perlu ke tidak pakai speck? Nnti sure muke nmpak matured... mcm cikgu2.. ha3...Camne kah rupa aq dgn cermin mata?? Ha3... aq x kire.. kalo aq pakai pun, cuma dlm kelas je.....

Aq nk ayah aq belikan aq cermin mata camni la.. :







Cermin mata ni sesuai x? ------------->>>












Cermin mata ni Glamour skit
------->>>>








HaHaHa..... mcm ni laa cermin mata yg ku idam2 kan... tinggal tambah power jek kot...!!

K la... aq nk study tuk 2 Test Jumaat ni... Slamat Berpuasa semua... daa...

Wednesday, September 9, 2009

Telusuri Keindahan Ramadhan, Menyingkap Kemuliaan Syawa;

2 comments
Rabu - 9 September 2009
PTAR, Puncak Perdana

Hari ni de event di PTAR, Puncak Perdana. Aq dtg tepat jam 12.30pg utk memeriahkan lg suasana di PTAR yg telah dianjurkn oleh pelajar IS223. (Support kelas Codi)... Macam2 aktiviti yg aq dan kwn2 aq lakukan, antaranya : Membuat ketupat, kuiz, puzzle...dan yg paling besh dan seperti biasa aktiviti "Giler Glamour"...

Agak lama jugak laa aq kt PTAR tu. Mesti dak2 boring jek, aq x balik2 sampai laa ke ptg. HahAHa... pe nk berkire, dok umah bkn wt pe pun.. x tido - makan..tp, bulan poce kot, x kan nk mkn plak kan...

Ni antara kenangan2 di PTAR...




Membakar Meriam Buluh



Mengayam Ketupat... ketupat Palas


With Kay - Ketupat yg comel


With Wan Ustad

Ladies Only

Duit RayeRrRr

Ini Adalah Permulaan

0 comments
Salam..

Ini adalah permulaan aq untuk mendalami dunia bloq. Actually, aq pnh ade blog, tp, aq ni pemalas gilew nk update... Huh.. nak kongsi cite kt sini pn agak malas laa...

Tetibe aq tercabar plak tgok mcm2 blok mmber2 aq... antaranye "duniakubosan", "erk888", "dp-revolution", "ceritera aku", "aizawa", "shazya".... etc.... Ha3...

Pape pun.. tgok laa sampai bile jek laa bertahan blog ni kan.. waHahah...
Related Posts with Thumbnails
 

Yaya Destiny Copyright © 2008 Black Brown Art Template by Ipiet's Blogger Template